Bezorgdrukte: 3 tips!

Vooral in december zijn de bezorgdiensten druk met het afleveren van pakketjes. Dat levert extra drukte op in woonwijken. Wat kunnen we zelf doen om de verkeersveiligheid te verbeteren?

Bezorgdrukte PostNL Veilig Verkeer Nederland VVN

1. Laat je pakket afleveren bij een servicepunt

In iedere straat in Nederland worden op meerdere adressen dagelijks pakketten bezorgd en afgehaald. Een bestelkoerier levert per dag tussen de 150 en 200 pakketten af. Soms komen er zelfs verschillende koerierdiensten langs op hetzelfde adres! Door jouw pakket te laten afleveren bij een servicepunt - zoals de supermarkt om de hoek - hoeft de bezorger voor jouw order geen extra stop te maken. Dat vermindert de drukte. 

2. Maak een melding van verkeersonveilig gedrag 

Wordt er hard gereden of onhandig geparkeerd door een bezorgkoerier? Meld het via ons VVN Participatiepunt! Vanaf 2018 hebben wij 1.242 meldingen ontvangen van verkeersonveilige situaties door bestelbusjes. We zijn dan ook blij dat pakketbezorgers als DHL en PostNL buurtbewoners oproepen ook bij hen een melding te maken in het geval van verkeersovertredingen.

"Onze bezorgers moeten zich ook wat parkeren betreft aan de wet houden. Wij hebben geen uitzonderingspositie."

Ewout Blaauw - Woordvoerder DHL

3. Bedank koeriers die het goed doen

Koeriers hebben hun handen vol. Vorig jaar werden er ruim 500 miljoen pakketjes bezorgd, een stijging van maar liefst 20% in vergelijking met het jaar ervoor. En wist je dat koeriers soms per bezorgd pakket betaald worden? Steek daarom eens je duim op naar een koerier die netjes geparkeerd heeft of laat je kinderen een mooie koerier-kleurplaat maken voor een chauffeur die zich altijd aan de snelheid houdt.

Wat zijn jouw ervaringen met de bezorgdrukte? En welke tips pas jij toe? Laat het weten op Facebook!