Kleurplaten voor koeriers!

De feestdagen komen eraan: topdrukte voor de bezorgdiensten! De VVN Koerier Kleurplaat is een mooie manier om de koerier in jouw buurt te bedanken voor verkeersveilig gedrag én om hem of haar fijne feestdagen te wensen.

Veilig Verkeer Nederland kleurplaat koerier buurtactie

We bestellen pakketjes, maaltijden en boodschappen. Bezorgbusjes in de wijk zorgen voor extra verkeersdrukte en kunnen daarmee leiden tot een onveilig gevoel. Zo rijden bestuurders van bezorgbrommers zes keer meer schade dan privébestuurders. Daarom is het fijn als koeriers veilig rijden en netjes parkeren.

VVN Koerier Kleurplaat

De nieuwe buurtactie VVN Koerier Kleurplaat is een positieve manier om aandacht te vragen voor veilig verkeer. Op de kleurplaat staat 'Bedankt dat je aan ons denkt'. Een mooie boodschap én reminder voor de koeriers in jouw buurt! Laat jouw kind een van de platen inkleuren en overhandigen als een koerier bij jullie aan de deur komt. Wedden dat er een dikke glimlach op zijn of haar gezicht verschijnt?

VVN Buurtacties

De kleurplaten vormen een van de VVN Buurtacties, waarmee je zelf iets kunt doen aan de verkeersveiligheid in jouw buurt. Maak een melding van een onveilige situatie via het VVN Participatiepunt en vraag een startpakket aan om in actie te komen.

"We krijgen regelmatig meldingen binnen over koerierdiensten die onveilige situaties veroorzaken. Omdat we hier nog geen specifieke buurtactie voor hadden hebben we hier werk van gemaakt, met deze actie als mooi resultaat."

Leonie Smeets - Landelijk projectleider VVN Participatiepunt