Doorstappen - Zeker op Weg

Blijf veilig mobiel. Met het ouder worden, gaan sommige vaardigheden achteruit, zoals gehoor, zicht, spierkracht of balans. Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam. Veilig blijven lopen is daarbij heel belangrijk. Maar omdat het zo vanzelfsprekend lijkt, staan we er niet altijd bij stil dat dat niet altijd het geval is. Lopen is vaak het laatste wat overblijft als autorijden of fietsen niet meer gaan. Maar lopen is ook fijn en een goede manier om je conditie en spieren te trainen.

Doorstappen

Tijdens de bijeenkomst Zeker op Weg gaat een ervaren workshopleider met senioren praten en ervaringen uitwisselen over mobiliteit. De doelgroep is senioren die zelf de boodschappen doen, naar de huisarts gaan, bezoekjes afleggen en wandelingen maken, maar die door het ouder worden wel kwetsbaarder zijn en meer risico lopen op valongevallen. Vaak staan ouderen niet stil bij keuzes die ze kunnen maken om het veiliger te doen. Zoals het tijdstip van vertrek, de route en het gebruik van hulpmiddelen.

Tijdens de bijeenkomst is aandacht voor eigen ervaringen, tips en adviezen, knelpunten in de eigen omgeving, vitaliteit en bewegen. Naast nuttig is het ook een gezellige bijeenkomst, waarbij je samen bespreekt hoe je veilig mobiel kunt blijven. De bijeenkomst duurt anderhalf uur. Er zijn voor deelnemers geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie over bijeenkomsten in je eigen omgeving:
Melvin Groenhof
m.groenhof@vvn.nl
06 81653194

Wat speelt er in jouw buurt?