Ben je Bob? Zeg het hardop!

De feestdagen komen er weer aan! En dus staan er weer kerstborrels, -diners of oud- en nieuwjaarsfeestjes op de agenda. Vier je dit graag onder het genot van een borrel? Prima, maar niet als je nog moet (auto)rijden of fietsen. Neem geen onnodig risico en spreek van te voren af wie de Bob is.

Alcohol

Wist je dat het risico op het veroorzaken van een ongeluk al toeneemt na het drinken van één glas alcohol? Als je nog moet rijden, is het dus het meest veilig om helemaal geen alcohol te drinken. Ben je al aan de borrel, maar ben je vergeten om een Bob te regelen? Ook dan kun je veilig thuiskomen. Maak gebruik van het openbaar vervoer om thuis te komen, of laat je ophalen door een vriend of familie die niet heeft gedronken of blijf bij vrienden slapen en rijd pas naar huis als je nuchter bent. Meer weten? Check alle info hier: www.opwegindewinter.nl/alcohol. Zo komt iedereen veilig thuis!

Wintercampagne
Het is winter! Mooi, maar in het verkeer dus oppassen geblazen. Daarom deelt de Mobiliteitsraad Drenthe in december en januari handige tips om ook in de winterperiode veilig op pad te gaan, onder het motto ‘Samen richting nul verkeersslachtoffers’. De wintercampagne is de komende tijd ook te zien en te horen via borden langs de weg, posters, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations.

Wat speelt er in jouw buurt?