Geslaagde E-bikemiddag in Assen!

Een E-bike is handig en leuk! Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen er een aanschaffen. Tegelijkertijd roept zo’n nieuwe fiets vragen op. Want, hoe hard gaat een E-bike eigenlijk? Hoe zwaar is een E-bike? En, hoe fiets je zo veilig mogelijk met een E-bike in het verkeer? Om antwoord te geven op al deze vragen organiseerden Veilig Verkeer Nederland Assen (VVN), Univé Rechtshulp en Univé Noord Nederland op donderdag 19 september een E-bikemiddag in Assen. Zo’n veertig enthousiaste deelnemers leerden van alles over de E-bike en andere zaken in het verkeer.

Geslaagde E-bikemiddag in Assen!

De e-bikemiddag startte om 13:30 uur in de winkel van Univé Noord Nederland in Assen. Deelnemers leerden onder andere meer over het gebruik van alcohol in het verkeer. Wie zin had in actie kon zijn of haar behendigheid op de fiets testen. Ook werd van de deelnemers de verkeerskennis getest in een quiz over fietsen in het verkeer. Fietsenzaak De Fiets was aanwezig om alles te vertellen over het veilig gebruik van de E-bike. De brandweer gaf ook een interessante workshop! De workshop ging over het accugebruik van de E-bike en rookmelders.  Kortom, het was een gezellige middag vol praktische tips en nuttige informatie!
Samen richting Nul verkeersslachtoffers
De E-bikemiddag werd georganiseerd onder het motto ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’. De campagne Samen richting Nul verkeersslachtoffers staat voor een nieuwe trend, namelijk: het niet vanzelfsprekend vinden dat mensen in het verkeer ernstig gewond raken of overlijden, maar daar iets tegen willen doen. Daaraan kan iedereen een steentje bijdragen. Door zelf en samen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen verkeersveiligheid én die van anderen. Univé is dit jaar hoofdambassadeur van de campagne.  

Wat speelt er in jouw buurt?