Actie fietskeuringen basisscholen van start

Gemeente Coevorden

Vrijwilligers van de VVN gemeente Coevorden zijn deze week gestart met de fietskeuringen op de 26 basisscholen in de gemeente.

VVN;Coevorden;Rob Perdijk;gemeente Coevorden;

Voor de kinderen is de fiets het vervoermiddel. Ze gaan er mee naar school, het sportveld, sporthal, naar een zwembad, familie of naar de winkel. Een fiets moet altijd in orde zijn

Kinderen trappen daarbij heel wat kilometertjes weg in het verkeer. In stad en dorp, maar ook daarbuiten op plattelandswegen. Elke week komen er in Nederland zo'n dertig kinderen na school niet thuis, omdat ze naar het ziekenhuis zijn gebracht. Per jaar belanden zo'n 5000 kinderen in het ziekenhuis. Nog erger is dat elk jaar zo'n 35 kinderen onder de 15 jaar overlijden aan de gevolgen van een ongeval.

Het fietsen op straat kent daarom een aantal risicofactoren. De staat van onderhoud van de fiets is er een van. Vandaar dat Veilig Verkeer Nederland afdeling gemeente Coevorden, op alle 26 basisscholen in de gemeente Coevorden de fietsen controleert van de groepen 3 t/m 8.  En dat zijn er dit jaar zo'n 2650 leerlingen.

vvn;coevorden;fietskeuring
Fietskeuring in de buitendorpen, van levensbelang.

Wat speelt er in jouw buurt?