MONO campagne in z.o. Drente van start in Oosterhesselen

Oosterhesselen/gemeente Coevorden

Dinsdag 10 december hebben onze vrijwilligers, samen met het VVN mono team uit Assen, hun 1e actie uitgevoerd bij het Esdal college in Oosterhesselen.

VVN;Coevorden;gemeente Coevorden;mono

Deze campagne is mede op initiatief van de Gemeente Coevorden en Veilig bereikbaar Drenthe opgezet. Van 2 tot 4 uur waren onze vrijwilligers aanwezig, om met de uit school komende leerlingen, in gesprek te gaan over de MONO campagne.

Mono rijden is ongestoord onderweg zijn zonder afleiding van je telefoon zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je scherm. Het is heel normaal om onderweg even niet bereikbaar te zijn.

Veel leerlingen namen even de tijd om te luisteren naar de uitleg van onze VVN’ers, deze brachten speciaal onder de aandacht, dat er verschillende apps zijn die ervoor zorgen dat je onderweg door je mobieltje niet wordt gestoord. Met een leuke gadget, en een folder met uitleg hoe je de app op je telefoon kunt zetten en gebruiken, gingen zei weer op weg naar huis.

Kijk voor meer infomatie en app instellingen op MONO.nl

Wij als VVN afdeling gemeente Coevorden, hopen dat onze acties er toe bijdragen, dat onze jeugd gaat inzien, dat alleen als je MONO bent, (zonder mobieltje) veilig over straat kunt.

Rob Perdijk

 

coevorden, vvn,monoactie
VVN;Coevorden;afdeling;Drenthe
vvn;mono.coevorden

De apps zijn ook voor jou gemaakt.

Korte video impressie van de 1e MONO actie in z.o. Drenthe ( kijken dus)

Wat speelt er in jouw buurt?