Redders in nood

Verkeersmarkt Coevorden

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland waren zaterdag op 01 juli j.l., aanwezig op de “Redders in nood” middagmarkt in Coevorden.

Bij de VVN kraam was interesse voor de diverse items, natuurlijk het ogentest apparaat, maar ook het lopen met met een alcoholbril van 1,5 promillage op een parcours met kegels werd als zeer leerzaam ervaren.

Voorts was er een demonstratie met een klein kind (een pop) in een kinderzitje. De pop had geen gordel om, en als er plotseling moest worden geremd schoot de pop het zitje uit. Dat gebeurt ook in werkelijkheid als een kind in de auto niet in de gordel zit. Ouders en kinderen schrokken toch van deze demonstratie. Zij wezen de kinderen er op de volgende keer toch wel de gordel om te doen. en niet meer voor in de auto te gaan zitten.

Naast de VVN waren ook aanwezig de brandweer, met verschillende auto’s,  E.H.B.O. en Rode kruis, die reanimatie demonstraties gaven, ook de bezoekers zelf een reanimatie lieten uitvoeren. Ook de dierenambulance was aanwezig met  informatie  over onze huisdieren.

Al met al een geslaagde activiteit in het centrum van Coevorden,

Coevorden vvn markt redders in nood
Coevorden brandweer
Ook de brandweer was aanwezig
Politie op de markt in Coevorden
Evenals de Politie

Laten we zuinig zijn op onze redders in nood.

Wat speelt er in jouw buurt?