VVN vrijwilligers afdeling gemeente Coevorden aanwezig bij Drentse actie "Licht aan en Gaan"

Coevorden en Dalen

Fietsers die donderdagochtend 18 oktober in Coevorden en Dalen op het station kwamen, werden flink verrast door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling gemeente Coevorden. In het kader van de Drentse actie   “Licht aan en Gaan” .   Onze vrijwilligers  controleerden vanaf half zeven  tot acht uur de fietsverlichting  en kregen daarbij hulp van wethouder Huizing en Jannie Wesseling.

 

VVN;Coevorden;Rob Perdijk;gemeente Coevorden;

Fietsers die hun fietsverlichting op orde hadden werden beloond; ze kregen een kaartje met daarop een unieke code. Deze code kunnen ze tot 31 januari invullen op www.lichtaanengaan.nl. Door de code in te vullen maken zij kans op  mooie prijzen zoals een fiets ter waarde van €1.000,-! Wie zijn fietsverlichting niet op orde had, werd verzocht dit zo snel mogelijk te repareren.

De actie, georganiseerd door Veilig Bereikbaar Drenthe, in Coevorden en Dalen was een succes.

Het resultaat: 133 fietsen waren voorzien van deugdelijke brandende verlichting. 86 fietsen hadden echter  geen verlichting of werd niet gebruikt, dat is toch altijd nog 38 % van de fietsen zonder deugdelijke verlichting.Wij gaan in de komende donkere dagen zeker nog een keer op pad om de fietsverlichting te controleren,en hopen dan dat het aantal fietsen  met goede verlichting is toegenomen.

Foto: Gemeente Coevorden

Coevorden;Zweeloo;VVN;drenthe;verkeersmarkt
Verlichtingcontrole, vrijwilligers VVN afdeling gemeente Coevorden in actie.
Video met Sfeerbeeld van de fietscontrole in Coevorden (2.5 minuten)

Wat speelt er in jouw buurt?