Een lamp of een boete. Verlichtingsacties in Harlingen en Franeker

Harlingen en Franeker

Donderdagavond 21 November in Harlingen en Vrijdagavond 22 November in Franeker organiseert de Fietsersbond i.s.m. de politie, de ANWB en VVN een verlichtingsactie een lamp of een boete. De politie zal fietsers zonder licht aanhouden en ze de mogelijkheid geven om ter plekke bij de stand van de Fietsersbond licht te laten monteren tegen kostprijs. Om het publieksvriendelijke van de actie te benadrukken zullen Fietsersbond, ANWB en VVN vrijwilligers de banden van fietsers van gratis lucht voorzien, indien gewenst. De acties vinden plaats bij het MFC het Vierkant aan de Johan van Oldenbarneveltstraat 2 in Harlingen en in de buurt van de Breedeplaats in Franeker. De acties starten zo rond 18.00 uur.

zet je licht aan

Guerilla acties voortgezet onderwijs

 

Daarnaast organiseert de Fietsersbond guerrilla acties op scholen voortgezet onderwijs in de provincie. In de donkerste weken van het jaar, worden scholieren gecontroleerd op werkend licht. Is dat niet het geval, gaan we met hen in gesprek en geven we ze de mogelijkheid om zelf een lampje te monteren. Veilig Verkeer Nederland controleert op het voortgezet onderwijs 6.000 fietsen tijdens de Friese Fiets APK.

Bij sportclubs

Dit jaar richten we onze fietsverlichtingscampagne wat specifieker ook op de sportclubs. Gelukkig wordt er ook 's avonds en in het donker veel gefietst naar de club. Om het belang van goede fietsverlichting onder de aandacht te brengen nu het weer eerder donker wordt, willen we bij de grotere sportlocaties op een doordeweekse avond een fietsverlichtingsactie houden i.s.m. de betreffende sportclub.

 De fietsverlichtingscampagne  is een landelijke campagne welke wordt gesteund door vele maatschappelijke organisaties, zoals VVN, ANWB, Sport Fryslân en de Fietsersbond. De lampjes worden beschikbaar gesteld door het ROF, het regionaal orgaan verkeersveiligheid in Fryslân.

 

Wat speelt er in jouw buurt?