Verenigingsraadlid Annemiek Wierdak in actie voor veilig verkeer

Goingarijp

Goingarijp voert actie tegen snelheidsduivels: "Je kunt bijna niet meer oversteken" kopt Omrop Fryslan op 15 augustus jl. Onze afgevaardigde Annemiek Wierdak komt al jaren in actie in haar eigen omgeving om de verkeersveiligheid van kinderen en buurtbewoners te verbeteren. Omrop Fryslân maakte een mooie reportage. - foto Omrop Fryslân, Ronnie Porte

Veilige buurt

Een spandoek, stickers met hartjes erop en foto's van bewoners met een 30-kilometerbord. Inwoners van Goingarijp voeren actie tegen hardrijders bij het dorp.

Het kan op de Rypwei flink druk en onveilig zijn met landbouwverkeer en auto's van bewoners en toeristen.

Eén van de actievoerders, Annemiek Wierdak, zit in de ledenraad van Veilig Verkeer Nederland en zij kon snel aan actiemateriaal komen voor het stimuleren van 30-kilometerwegen.

Met verf maakt ze afbeeldingen op het wegdek. "In principe zijn dat soort materialen beschikbaar. We hebben er zelf sjablonen bij bedacht en er kunnen metingen gedaan worden."

Daarmee willen ze de gemeente overtuigen om hier een 30-kilometerweg van te maken. Kijk voor de hele reportage en het bijbehorende filmpje op https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/16749245/goingarijp-voert-actie-t…

Wat speelt er in jouw buurt?