Alle deelnemers Praktisch Verkeersexamen gemeente Aalten geslaagd

Het Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland is dé manier om te toetsen of kinderen zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de kinderen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk, want daar gebeurt het. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we daarom of kinderen de theorie kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Foto Collage Praktisch Verkeersexamen 08-04-2024 gemeente Aalten

Tijdens het examen fietsen de kinderen een route door hun eigen woonomgeving. In de weken voor het examen hebben de kinderen, met hun ouders, de route al kunnen oefenen. Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen op een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. Langs de route staan vrijwilligers die beoordelen of de kinderen goed handelen. Hiervoor maken zij gebruik van de controlepost app of papieren controlelijsten.
 

Na het examen bespreekt de eigen leerkracht de resultaten in de klas. Daarna vindt de uitreiking van de verkeersdiploma’s plaats.

Op maandag 8 april jl. hebben 204 leerlingen van 9 Basisscholen in Gemeente Aalten deelgenomen aan het Praktisch Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland gemeente Aalten. Alle deelnemers kregen een Verkeersdiploma uitgereikt. Van Harte Gefeliciteerd.
 

Foto's: H. Arentsen

Wat speelt er in jouw buurt?