Herfst!

De herfstperiode brengt niet alleen mooie natuurverschijnselen met zich mee, ook vraagt deze tijd van het jaar om extra aandacht voor verkeersveiligheid. We delen drie tips!

Auto in de herfst
  1. Tijdens de herfst staat de zon lager dan normaal. Zorg daarom voor een zonnebril in je dashboardkastje zodat je hier onderweg niet door wordt gehinderd en goed zicht blijft houden. 
  2. Het wordt steeds vroeger donker. We raden daarom aan om de koplampen van de auto te controleren en om (samen met je kleinkinderen) de fietsverlichting te checken. Lees ook onze vijf tips om verlicht te fietsen.
  3. De vaak harde regen in deze periode van het jaar zorgt onderweg voor slecht zicht. Goedwerkende ruitenwissers zijn dus essentieel. Weten of ze goed werken? Peil je ruitenwisservloeistof en controleer aandachtig of je de ruitenwisserbladen niet droog, gescheurd of poreus zijn. Is dit wel het geval, dan zijn ze aan vervanging toe.
Ruitenwisser check
1. Klap de ruitenwisser naar voren. 2. Bekijk de rubbers aandachtig en controleer of deze niet droog, gescheurd of poreus zijn.