Influencers op de rem voor minder ongevallen in woonwijken

Nét even iets harder rijden heeft grote gevolgen voor je remweg. Dat ontdekten influencers Jan Yarasky, Irma Knol, Sem Meijer en Thomas Cox tijdens een VVN Remwegdemonstratie!

Influencers op de rem voor minder ongevallen in woonwijken

Vorig jaar waren er in ons land 661 verkeersdoden te betreuren. In bijna 40% van de gevallen ging het om een ongeval binnen de bebouwde kom. Het is dan ook geen verrassing dat een te hoge snelheid in een woonwijk het meest gemelde verkeersveiligheidsprobleem is bij ons VVN Participatiepunt.

VVN Remwegdemonstratie

Daarom organiseren wij remwegdemonstraties in woonwijken en bij scholen in samenwerking met Ford Nederland. Buurtbewoners kunnen zo'n remwegdemo kosteloos aanvragen bij het VVN Participatiepunt. Tijdens de demonstraties wordt aandacht gegeven aan de gevolgen van een te hoge snelheid op de remweg van de auto. 

Influencers op de rem voor minder ongevallen in woonwijken
De remweg neemt fors toe bij een kleine snelheidsverhoging.

"De meeste verkeerslachtoffers vallen als gevolg van een te hoge snelheid en dit is een groot probleem. Met de buurtactie VVN Remwegdemonstraties willen wij laten zien wat snelheid doet met de remweg van een auto. Wij hopen hiermee bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen."

Evert-Jan Hulshof - Directeur bij Veilig Verkeer Nederland

Influencers onder de indruk

Tijdens de, vanwege het coronavirus verlate, kick-off van een nieuw ‘Remwegdemo'-seizoen, zet een aantal influencers zich belangeloos in om de boodschap extra kracht bij te zetten. En dat maakte indruk.

 • Jan (Yarasky)
  “Ik had niet verwacht dat de remweg zó veel langer zou worden! Dit was echt een goede leerzame ervaring.”
   
 • Irma Knol
  "Ergens weet je het wel…, maar toch verbaas je je als je ziet hoeveel extra remafstand erbij komt als je harder rijdt. Je moet er toch niet aan denken dat je in een woonwijk een kind aanrijdt doordat je te hard rijdt, eigenlijk moet iedereen dit zien!"
   
 • Sem Meijer
  “De Remwegdemo was voor mij een echte eyeopener. Al had ik het wel een beetje verwacht, ik was toch nog verbaasd hoe groot het effect van snelheid op de remafstand is.”
   
 • Thomas Cox
  “In woonwijken te hard rijden is een no-go, dat is hiermee wel duidelijk!”

6 feitjes over snelheid

Dat een hogere snelheid niet bijdraagt aan de verkeersveiligheid is niet onbekend. Maar hoe zit het precies? Ontdek 6 feitjes over de gevaren van snelheid in het verkeer en ga veilig op weg!

Naast het ondersteunen van de Remwegdemo van VVN organiseren wij al jaren onze gratis rijvaardigheidstraining ‘Driving Skills for Life’ (DSFL) voor jonge automobilisten. Het effect van snelheid op de remweg speelt tijdens deze training een belangrijke rol. Helaas moest het DSFL evenement dit jaar vanwege het coronavirus geannuleerd worden. We zijn daarom extra blij in september wel te kunnen starten met de VVN Remwegdemo. De missie van VVN om mensen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen sluit naadloos aan bij onze eigen inspanningen voor een veiliger verkeer."

Sebastiaan van de Pol - PR Manager van Ford Nederland