Verkeersminister trapt de schoolplein-challenge af

Vandaag trapten wij de campagne Onze scholen zijn weer begonnen én de bijbehorende schoolplein-challenge af. Verkeersminister Mark Harbers, Martijn Dadema (voorzitter van Veilig Verkeer Nederland) en de Rotterdamse wethouder mobiliteit Vincent Karremans gaven het startsein op de OBS Prins Alexander in Rotterdam. Met deze actie roepen wij verkeersdeelnemers op extra rekening te houden met fietsende scholieren.

Verkeersminister Harbers Schoolplein-Challenge veilig verkeer nederland onze scholen zijn weer begonnen

Einde van de zomerperiode

In de praktijk betekent het einde van de rustige zomerperiode weer meer verkeersdrukte. Doorgaans zien we helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren in de maanden augustus en september. Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om de route te oefenen met kinderen en fietsen te controleren met de VVN Fietscheck. Automobilisten kunnen fietsende scholieren helpen door schoolomgevingen te vermijden en rustig te rijden. 

Schoolplein-challenge

Nieuw dit jaar is de schoolplein-challenge. Groepen van basisscholen gaan de uitdaging met elkaar aan om op een zo origineel mogelijke manier de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ op het schoolplein aan te brengen.

Vandaag was Verkeersminister Mark Harbers bij de kick-off van deze actie waarbij hij samen met Martijn Dadema en Vincent Karremens het schoolplein van OBS Prins Alexander in Rotterdam versierde met een stoepkrijt-variant van 'Onze scholen zijn weer begonnen'. 

Mark Harbers en Martijn Dadema Onze scholen zijn weer begonnen
Verkeersminister Mark Harbers en VVN-voorzitter Martijn Dadema krijten de boodschap 'Onze scholen zijn weer begonnen' voor de schoolplein-challenge.

Ook meedoen met de challenge? 

Denk je dat jullie school een orgineler logo kan bedenken dan onze Verkeerminister? Doe dan mee en win mooie prijzen. Challenge accepted! 

De jury bekijkt welke 3 klassen de beste inzendingen hebben gedaan. Zij winnen een prachtig prijzenpakket voor de hele klas! 

Vanaf vandaag kun je op deze pagina je inzending insturen.