Livestream Limburgse Finale Verkeersquiz

Vijf Limburgse scholen streden op 29 april tegen elkaar tijdens de Livestream Limburgse Finale van de Verkeersquiz

Presentator Jerre Maas

Na een heel traject doorlopen te hebben , namen op 29 april 2021 vijf Limburgse scholen deel aan de Livestream Verkeersquiz Limburgse Finale. De vijf finalisten hebben eerst de online Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland in de eigen klas gepeeld, samen met ongeveer 100 andere scholen in Limburg. De vijf beste scholen per regio (in totaal 25 scholen) mochten hierna door naar de Livestream van de regiofinales. De laatste van deze vijf Livestreams is gespeeld op woensdag 14 april. De winnaars van deze vijf Livestreams streden dus uiteindelijk tegen elkaar in de Livestream Limburgse Finale op donderdag 29 april.

Tijdens deze spannende Livestream, die opgezet is in samenwerking met Livewall Group BV in Tilburg, beantwoordden de leerlingen in totaal 30 vragen over verkeersregels, -situaties, -borden en natuurlijk verkeersgedrag! Quizmaster Jerre Maas praatte de hele quiz op zijn eigen unieke manier (met glitterjas!) aan elkaar. Ook was er tijd en ruimte voor entertainment: er was een heuse DJ aanwezig bij aanvang, en tussendoor vertoonde Fritz met een Z zijn magische online illusies! 

Na een spannende strijd kwam de Catharinaschool uit Wellerlooi als winnaar uit de bus. Zij wonnen een grote beker, een eigen trofee voor iedere deelnemer én een cheque t.w.v. € 500,- te besteden aan een activiteit met de hele klas!

Een welverdiende tweede prijs ging naar Basisschool Witheim uit Mechelen. En tot slot een gedeelde derde plaats voor Basisschool Op gen Hei uit Landgraaf en Jenaplanbasisschool De Vlieger uit Sittard. De finalisten waren zeer zeker aan elkaar gewaagd!

Presentator Jerre Maas

Wat speelt er in jouw buurt?