Waarom zijn we zo gehaast?

Gemert

Nederland zakt ver weg op de Europese ranglijst voor verkeersveilige landen (plaats 4 naar 11). Maar waarom? Heel simpel: Het aantal doden in het verkeer stijgt weer. Twee derde van de verkeersdoden in 2018 was inzittende van een personenauto of nam deel aan het verkeer op de fiets. Volgens deskundige komt dit doordat in Nederland sprake van minder prioriteit. Als voorbeelden de afname van politiecontroles en bezuinigingen op de snelwegverlichting. Ook worden 30-kilometerzones steeds vaker goedkoper en dus onvolledig ingericht, waardoor auto’s nog altijd te hard kunnen rijden.

VVN Campagne - Een relaxte rijder maakt de buurt blijer - Meedoen is makkelijk!

Wij als Veilig Verkeer Nederland Afdeling Gemert-Bakel merken na de vakanties dat men in Nederland gehaast achter het stuur zit en weinig rekening houden met onze medeweggebruikers. Hierdoor worden onder andere maximum snelheden regelmatig overschreden (binnen en buiten de bebouwde kom), halen we op gevaarlijke punten in (met ernstige ongelukken tot gevolg), rijden we dichter op onze voorganger, rijden we sportiever en houden we minder met elkaar rekening. Waarom rijden we in Nederland zo en houden we zo weinig rekening met elkaar? Uiteindelijk blijft het feit dat men in het verkeer niet harder kan rijden en scheelt asociaal rijgedrag, als ik zo vrij mag zijn om het zo te noemen, misschien een paar minuten... Als we met zijn alle wat relaxter aan het verkeer deelnemen, komen we allemaal relaxter op onze plaats van bestemming aan en kunnen we genieten van onze reis! Doe alsof je op vakantie hebt , rijd relaxt en geniet er van! Geniet van je auto, de omgeving, jouw muziek...!

Sinds kort is Veilig Verkeer Nederland op nationaal niveau gestart met de campagne "Een relaxte rijder maakt de buurt blijer". Het mooie hiervan is dat je hier zelf iets aan kunt doen! Iedere dag opnieuw, zodra je de deur uit stapt. Een kleine moeite en niet alleen prettig voor jezelf: het maakt jouw buurt en andere weggebruikers blijer!

Begin bij jezelf en geef het goede voorbeeld! Geniet van je reis!

Alvast bedankt! Veilig Verkeer Nederland Afdeling Gemert-Bakel

VVN Campagne - Een relaxte rijder maakt de buurt blijer - Meedoen is makkelijk!