In september 2020 twee cursussen voor ouderen

Ondanks alle perikelen en onduidelijkheden als gevolg van het corona-virus, willen we als VVN-Helmond toch enkele activiteiten oppakken. Deze activiteiten bevorderen de mobiliteit van met name ouderen. En mobiliteit is en blijft voor ouderen van het grootste belang, ook in de huidige tijd.
De cursussen betreffen het veilig en vaardig omgaan met scootmobielen en het opfrissen van de verkeerskennis van oudere automobilisten. Vanzelfsprekend worden bij het geven van de cursussen de bestaande richtlijnen en voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan volledig in acht genomen.

cursus voor scootmobilisten

Op 15 en 22 september
Cursus vaardig en veilig op pad met de scootmobiel

De LEV-groep en VVN-Helmond organiseren op de dinsdagmiddagen 15 en 22 september weer de cursus vaardig en veilig op pad met de scootmobiel. Een gezellige en leerzame middag onder het genot van een kopje koffie of thee, waar persoonlijke aandacht voorop staat. Op pad gaan met de scootmobiel geeft enorm veel vrijheid. Maar dat op pad gaan moet wel op een verantwoorde manier gebeuren. De cursist wordt onder andere bijgepraat over veilig deelnemen aan het verkeer en gaat daarna praktisch aan de slag met zijn of haar scootmobiel. Er is ook een rit door de wijk. Deelnemers aan eerdere cursussen zijn wild enthousiast. Zij begeven zich weer vol zelfvertrouwen in het drukke verkeer.  

Voor alles wordt gezorgd
De cursus vindt op 15 en 22 september plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur in wijkhuis de Westwijzer in Helmond-West. Voor de kosten hoeft de scootmobieler het niet te laten. Deelname kost slechts 7,50 euro, te voldoen tijdens de eerste cursusmiddag. Mocht de afstand een probleem zijn om zelfstandig naar de Westwijzer te komen, dan is vervoer voor de cursist en de scootmobiel mogelijk met de taxbus. Reserveren van de taxbus kan via 0800-0234795. Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 06 12 11 95 14 of via e-mail: Jos.Vermeulen@levgroep.nl. De cursus is een absolute aanrader voor iedereen die met de scootmobiel op pad gaat.

Blijf veilig in het verkeer, ook als je wat ouder bent
Volg de automobilistenopfriscursus!

Senioren zijn extra kwetsbaar in het verkeer, omdat zij vaak lang geleden het rijbewijs hebben behaald. Intussen zijn de regels en de situaties sterk veranderd. Het is vooral ook veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.
Op een leuke manier kennis opfrissen
Daarom organiseert de LEV-groep in samenwerking met VVN-Helmond een opfriscursus voor 50-plussers. De cursus vindt plaats op de woensdagen 16 en 23 september. We beginnen op woensdag 16 september tussen 13.30 en 16.30 uur met een gezellige verkeerstheoriemiddag in de Westwijzer, Cortenbachstraat 70. Al langer bestaande regels worden opgefrist en nieuwe verkeersregels en -gedragingen krijgen extra aandacht.
Op woensdag 23 september is er een praktijkdag (ochtend of middag) in en om Hockeyclub Helmond. Die bestaat onder andere uit een verkeerstheoriequiz, een beweegonderdeel en een praktijkrit in de eigen auto onder leiding van een erkende rijinstructeur. Al met al een fijne ervaring, die u weer helemaal klaarstoomt voor het drukke verkeer. En u hoeft niet bang te zijn dat deelname aan deze cursus en de uitslag van de verschillende onderdelen gevolg hebben voor uw rijbewijs en uw rijbevoegdheid. U kunt er alleen maar beter van worden.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Dankzij de gemeentelijke subsidie is de bijdrage slechts € 15,-.  Er is plaats voor maximaal 42 personen. Aanmelden kan telefonisch: 06 12 11 95 14 of per e-mail: jos.vermeulen@levgroep.nl. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 september 2020.    

 

 

Wat speelt er in jouw buurt?