Praktisch verkeersexamen Valkenswaard achter de rug

Praktisch verkeersexamen Valkenswaard achter de rug. Alle deelnemers geslaagd!

Praktisch verkeersexamen 2022 Valkenswaard

Onder redelijk goede weersomstandigheden is op 5 april 2022 in Valkenswaard het Praktisch verkeersexamen gehouden.  Hieraan hebben alle Valkenswaardse basisscholen deelgenomen (12 scholen). In totaal hebben 264 leerlingen (groepen 7) de vooraf uitgezette route gereden. Deelnemers vonden het een spannende gebeurtenis, ook al hadden de meesten van hen als voorbereiding de route al één keer of vaker gereden.

Dankzij de medewerking van veel vrijwilligers, konden 11 controleposten worden bemenst. Deze vrijwilligers hebben verschillende verkeersgedragingen van de deelnemers beoordeeld en digitaal geregistreerd. Dankzij deze vorm van registreren, waren de examenresultaten nog diezelfde dag bekend en voor de deelnemende scholen beschikbaar. Alle 264 deelnemers bleken voor dit praktisch examen te zijn geslaagd. Mooi resultaat toch?

Omdat in Valkenswaard het theoretisch examen al op 31 maart is gehouden, kunnen de scholen de verkeersdiploma’s gaan aanmaken voor hen die voor beide onderdelen zijn geslaagd. Proficiat!

De verdeling van de meest gemaakte fouten ziet er als volgt uit:

  1. Richting aangeven 83,3 %
  2. Links en/of rechts kijken 8,3 %
  3. Voorrang geven 3,1 %
  4. Stoppen voor oranje verkeerslicht 2,6 %
  5. Fietspad/fietsstrook volgen 2,6 %