Blije gezichten tijdens Neude actie!

Op zaterdag 9 oktober stonden de Fietsersbond Utrecht en Veilig Verkeer Nederland samen op het Neude in de Gemeente Utrecht. Deze dag stond in het teken om inwoners en bezoekers van Utrecht te helpen met verkeersveiligheid.

veilig verkeer afdeling utrecht neude

Fietsersbond afdeling Utrecht had een compleet ingerichte pop-up werkplaats opgebouwd voor reparatie van fietsverlichting.

Een bezoeker verteld blij “Ik ben zo geweldig goed geholpen! Ze hebben zelfs even mijn boutje aangedraaid. Ik kan nu weer heerlijk fietsen!”

Bij Veilig Verkeer Nederland (Afdeling Utrecht) kon men langs voor informatie en een goed gesprek over verkeersveiligheid. Ook werden mensen actief uitgenodigd om zelf een bijdrage te leveren aan verkeersveiligheid. Zij konden zich opgeven als vrijwilliger. “Ik denk dat er winst zit in het aanpakken van het verkeerd afstellen van verlichting. Mensen worden vaak nog verblind door tegenliggers. Ik vraag mij af of bestuurders op de fiets zich daar wel voldoende bewust van zijn. Ik wil daar best een rol in spelen.” Aldus een inwoner van de gemeente Utrecht. Al met al was het een zeer geslaagde dag met ongeveer 130 bezoekers en evenveel gesprekken!

Wat speelt er in jouw buurt?