Gratis opfrissen van uw verkeerskennis?

Rhenen

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Op initiatief van VVN-Afdeling Rhenen kunt u uw verkeerskennis opfrissen.

Rhenen

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. 

Op initiatief van VVN-Afdeling Rhenen kunt u uw verkeerskennis opfrissen. Onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland wordt u in 2 sessies bijgepraat over de huidige verkeersregels. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid om een individuele praktijkles met een rijschoolinstructeur aan te vragen. Ook kunt u uw reactietijd laten meten en een ogentest laten afnemen. Deze cursus is bedoeld voor senioren en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht en de gemeente Rhenen.

De bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus géén examen. Deelname aan de theoriecursus is gratis, wel wordt verwacht dat u beide dagdelen komt.

De kosten voor de praktijkles zijn voor eigen rekening. Deze les is uiteraard niet verplicht.

Doelgroep:

65-plussers uit de gemeente Rhenen

Aantal deelnemers:

Er is plaats voor 35 deelnemers. Wees er dus snel bij. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ingeschreven.

Wanneer:

Woensdag 13 november en dinsdag 10 december van 10.00 – 12.00 uur.

Let op! Deelname aan beide dagen is verplicht.

Waar:

Raadszaal in het Huis van de gemeente (gemeentehuis) van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75.

Kosten:

Opfrissen verkeerskennis: gratis

Praktijkles met eigen auto:  €15,-

Inschrijven:

U kunt zich inschrijven bij Veilig Verkeer Nederland, via steunpuntwest@vvn.nl of bel VVN Steunpunt West  088 524 88 38.

De volgende gegevens dienen in de mail te staan: de heer/mevrouw, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en telefoonnummer. U ontvangt van ons een bevestiging van deelname dat tevens uw toegangsbewijs is.

Rhenen

Wat speelt er in jouw buurt?