Licht tijdens donkere dagen

Houten

Wanneer het buiten donker is moet je fietsverlichting aan. Fietsen zonder licht is gevaarlijk, 95% van de fietsers geeft dit zelf ook aan. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met 20%. Veilig Verkeer Nederland helpt fietsers een handje en voert waarschuwingsacties uit in de provincie Utrecht in samenwerking met politie en gemeentes.

Houten

Wanneer het buiten donker is moet je fietsverlichting aan. Fietsen zonder licht is gevaarlijk, 95% van de fietsers geeft dit zelf ook aan. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met 20%. Veilig Verkeer Nederland helpt fietsers een handje en voert waarschuwingsacties uit in de provincie Utrecht in samenwerking met politie en gemeentes, gefinancierd door de provincie Utrecht. 

Op 15 oktober was er een waarschuwingsactie georganiseerd in Houten op Het Rond en Het Castellum. Hier zijn maar liefst 200 fietsers staande gehouden door de politie. In het kader van de waarschuwingsactie kregen de fietsers voor deze keer geen boete van € 55. Van de lokale VVN-afdeling ontvingen zij wél noodverlichting om thuis te komen. Daarnaast kregen ze van de gemeente een kortingsbon om hun voor- en/of achterlicht te laten maken bij één van de lokale fietsenmakers. 

Heb jij je fietsverlichting in orde? Fix het nu! Meedoen is makkelijk!

Houten

Wat speelt er in jouw buurt?