Vacature vrijwilliger Praktisch Verkeersexamen  Utrecht

Wil je iets bijdragen op lokaal niveau?  Word vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland!  

praktisch verkeersexamen

Wat ga je doen en voor wie?  
We hebben hulp nodig voor het Praktisch Verkeersexamen voor groep 7 en 8 in de Gemeente Utrecht.

Het startteam ontvangt klassen en leerlingen, zorgt dat iedereen weet wat van hem/haar verwacht wordt en zorgt dat de leerlingen veilig en gerustgesteld aan hun examens beginnen. De dagen starten om 08.00 uur en zijn tussen 12.00 en 13.30 afgelopen.   

De controleurs zitten op een controlepost. Per route zijn er 9 posten die controleren op diverse handelingen, bijvoorbeeld hand uitsteken, achteromkijken en de juiste plaats op de weg kiezen.  Daarnaast zoeken we voorbereiders. Als voorbereider ben je één of twee dagen voorafgaand aan een examen beschikbaar om de route te fietsen om te kijken of alles in orde is en indien nodig de route om te leiden. 

Liever wat afwisseling? Een combinatie is ook mogelijk! 

 Met wie werk je samen?  
Vergroot je eigen netwerk. In jouw project werk je samen met het team van Veilig Verkeer Nederland en heb je contact met leerkrachten en leerlingen. Het startteam is een meer sociale functie, als controleur kun je alleen aan de slag.   

Wij bieden:  
Een vrijwilligersvergoeding van € 4,50 per uur, reiskostenvergoeding en uiteraard koffie/thee en koeken op locatie.  Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland kunnen gratis deelnemen aan de cursussen van de VVN Academy. Waar nodig ontvang je voor de desbetreffende activiteiten een aanvullende training.

 Je kunt je talenten kwijt, je doet nieuwe contacten op en hebt een mooie aanvulling voor je cv.  

Help mee aan onze missie ‘Iedereen veilig over straat’  

Locatie: Gemeente Utrecht (alle wijken)  

Uren per week: Max. 14 dagen in de periode april–mei, dagen in overleg   

Meer informatie: Marjolijn Vonhof: m.vonhof@vvn.nl

Veilig Verkeer Nederland is een ondernemende organisatie van vrijwilligers en beroepskrachten, die werkt aan veilig verkeer en het daarbij vooral opneemt voor kwetsbare weggebruikers. VVN ondersteunt mensen bij het oplossen van problemen, komt samen met hen in actie en oefent invloed uit op het beleid van overheden.  

Wat speelt er in jouw buurt?