Verkeerles-app voor maaltijdbezorgers

Pizza, sushi of spareribs besteld? Dan wil je natuurlijk dat je maaltijd op de afgesproken tijd geleverd wordt. Maar óók dat de bezorger dat op een verkeersveilige manier doet. De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) maakt een app om bezorgers hierbij te helpen.

Verkeerles-app voor maaltijdbezorgers

Wist je dat maaltijdbezorgers bijna 6 keer meer schade rijden dan privébestuurders?* Dit kan te maken hebben met haast, maar ook met drukte op de weg. Veel maaltijden worden namelijk in de spitsuren besteld. Verder zijn maaltijdbezorgers vaak jonge verkeersdeelnemers, die relatief meer risico's nemen in het verkeer.

Veilig deelnemen aan het verkeer

De NLVVM ziet graag dat haar 10.000 maaltijdbezorgers veilig deelnemen aan het verkeer. Daarom lanceren de tien leden (waaronder Febo en Domino’s Pizza) deze zomer een verkeerles-app in gamevorm. In de app kom je als maaltijdbezorger in verschillende verkeerssituaties terecht. Zo leren bezorgers over verkeers- en gedragsregels. Een mooie ontwikkeling die aansluit bij onze 5 gouden regels voor maaltijdbezorgers.

Geen haast

Educatie alleen is niet voldoende. Wij vinden het belangrijk dat maaltijdbezorgers ook daadwerkelijk de ruimte hebben om rustig en veilig aan het verkeer deel te nemen. We moedigen bezorgrestaurants daarom aan ook op dit gebied verantwoordelijkheid te nemen voor veilig verkeer. Bijvoorbeeld door hen te betalen per uur, in plaats van per bestelling.

* Cijfers van verzekeraar de Vereende, 2017-2018