Fietsverlichting in samenwerking met ROVZ en Politie

Terneuzen

Handhavingsactie fietsverlichting in Terneuzen

Op dinsdag 30 november heeft team Verkeer Zeeuws-Vlaanderen een vroege controle gehouden in Terneuzen op het voeren van fietsverlichting. Fietsers worden gecontroleerd en zullen een bekeuring ontvangen wanneer er geen fietsverlichting voor- en achter wordt gevoerd.

Bij deze handhavingsactie waren vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig om kort in gesprek te gaan met fietsers over het belang van het voeren van goede fietsverlichting, ROVZ was ook aanwezig ter ondersteuning.

AAN in het donker

Deze verkeerscontrole is in lijn met de landelijke en regionale campagneperiode fietsverlichting AAN in het donker. Met deze actie vragen politie Zeeland-West-Brabant, VVN, de gemeente Terneuzen en het ROVZ samen aandacht voor het gebruik van (goede) fietsverlichting. Zet je licht AAN in het donker, bij schemer én bij slecht weer. Zien en gezien worden: zichtbaarheid in het verkeer is belangrijk en hiermee kan je een verkeersongeval voorkomen. Nog altijd voeren veel fietsers helaas geen goede of helemaal geen fietsverlichting. In de periode november, december en januari willen bovengenoemde partijen hier extra aandacht voor vragen om het gebruik van fietsverlichting te stimuleren.

Fietsverlichtingscontrole in Terneuzen | rovz.nl

 

fietsverlichting

Wat speelt er in jouw buurt?