BRADERIE SINT ANNALAND

In tegenstelling tot vorige week was het deze dag prima braderieweer.
Immers, met het weer staat of valt zo`n dag. Vorige week verregende het middagprogramma grotendeels en pakte iedereen vroegtijdig zijn spullen in. Vandaag was het weer met 22 graden zelfs uitnodigend om samen nog wat te drinken naderhand.
 

braderie

Gelukkig kregen we van de organisatie onze vertrouwde plek toegewezen. Eerst was er sprake van dat de plek aan iemand anders was verzegd. Toegegeven, VVN was niet vroeg om onze deelname te melden.
Onze penningmeester zorgde altijd voor het aanmelden. Nu ze is gestopt zullen we er op moeten letten eerder onze deelname door te geven aan de organisatie. Hand in eigen boezem dus.
Het was een pittige test volgens de 80 deelnemers. Vooral vraag 6 werd vaak fout beantwoord. Het
komische bord “overstekende ouderen” zorgde voor de nodige opmerkingen. Natuurlijk wisten de meeste
deelnemers wel dat je ouderen geen voorrang hoeft te verlenen maar het is wel wettelijk verplicht om blinden, slechtzienden en mensen die slecht ter been zijn voorrang te verlenen. Antwoord mogelijkheid C zorgde echter voor de nodige fouten. De omschrijving was: U mag blinden en slechtzienden enz. voorrang verlenen. Het is dus geen keuzemogelijkheid maar een wettelijke verplichting.
Ook de vraag wie je voorrang moet verlenen bij een uitritconstructie leverde nog al eens foute antwoorden op. Alle weggebruikers of alle verkeersdeelnemers was het juiste antwoord.
Al met al waren er twee mensen die de test foutloos invulden. 6 deelnemers maakten maar één fout.
We kunnen terugzien op een geslaagde dag.
Gelukkig konden we als bestuur weer een beroep doen op onze vrijwilligers, Ineke v. Mechelen, Jolanda
Dorst, Maddy Niemantsverdriet en Marijke de Wilde. Van het bestuur waren Rob v.d. Klugt, Jan Oudesluijs,
Jan de Wilde, Adri Scherpenisse, Marien Uijl en Kees Droogers actief.

Wat speelt er in jouw buurt?