Jaarvergadering VVN afdeling Tholen 2023

 

VVN Tholen wil snelheidsmetingen in de Molenweg in Oud-Vossemeer en de Veilingweg in Sint-Annaland. 
Enkele leden hadden hiervoor verzoeken ingediend, omdat ze vermoeden dat daar te hard wordt gereden

lasergun

Met de gemeente en de provincie is al overleg geweest om actie op de twee wegen te ondernemen. Met een lasergun kunnen de VVN-vrijwilligers de snelheid van voertuigen voor de duur van een uur gemeten worden. De bevindingen gaan dan naar de gemeente. De snelheidsmetingen stonden op de agenda tijdens de jaarvergadering. Ook andere onderwerpen passeerden in dorpshuis De Wellevaete in Sint-Annaland de revue.

Te zware tassen
Op de avond werd met een tik van een lepeltje tegen een koffiekopje aandacht gevraagd van de aanwezigen en was de vergadering geopend. ,,Jullie reageren tenminste wel meteen. Ik ben weleens anders gewend”, grapte voorzitter Jan Oudesluijs van VVN Tholen. Met zestien aanwezige leden was hij blij dat de bijeenkomst in zaal drie van De Wellevaete kon worden gehouden. Volgens hem was de ruimte intiemer dan de overige zalen in het gemeenschapscentrum. ,,Ik ben blij dat dat weer makkelijker kan. Enige tijd geleden was dat onmogelijk door corona.”

Ook de verkeerssituatie bij de brede school in Tholen was een agendapunt.
Ondanks herhaalde oproepen rijden ouders nog steeds met hun auto over het fietspad in de Abraham Beeckmanlaan om hun kind af te zetten. Samen met de gemeente en de scholen heeft VVN Tholen een actie gehouden. De hoofdingang van de brede school is te voet of per fiets te bereiken, parkeren moet op het terrein bij de Meulvliet en zwembad De Spetter of bij de Voergang. Alleen leveranciers, mensen met een beperking en enkele vergunninghouders mogen over het fietspad. Bij de Eben-Haëzerschool worden in de ’kiss en ride zones’ ook kinderen afgezet. Dat gaat goed met zeven- en achtjarigen, maar juist die kleintjes van 5 jaar kan je niet zomaar zelfstandig de auto uit laten stappen. Dan moet je wel gebruik maken van een parkeerplaats en dan meelopen. Maar alle plekken zijn dan bezet”, zei Oudesluijs. Volgens hem is het een lopend probleem. Om half tien staan daar nog zestien auto’s. Die blijken van onderwijzend personeel te zijn. Er blijft te weinig ruimte over voor de ouders.” 250 meter verder zou er plek zijn voor de leraren van de omringende scholen. ,,Maar die zeggen dat hun tassen daarvoor te zwaar zijn.” Er is door de Thoolse afdeling een verslag opgesteld, zodat deze besproken kan worden met de gemeente. Er is echter nog geen datum voor een dergelijk overleg afgesproken.

Helmplicht
Na de jaarvergadering kregen de leden een presentatie over nieuwe regels en borden van Rob Soer, verkeersdeskundige van de landelijke VVN. Ook de net ingestelde helmplicht voor snorfietsen kwam aan bod en met name bij de presentatie over de e-bike. Het verstandig op- en afstappen van de elektrische fiets werd besproken en of het uitmaakt of het motortje voor, achter of in het midden van het rijwiel zit. De avond werd afgesloten met een verkeersquiz.

Wat speelt er in jouw buurt?