Superlangzaam alstublieft!

Eindelijk, het mocht en kon weer. Na twee jaar virus stapten basisscholieren op hun fietsen met als doel de verovering van een volledig verkeersdiploma.

verkeersexamen

Het gebeurde in bijna alle woonkernen op Tholen en Sint-Philipsland, voor het eerst inclusief Anna Jacobapolder.
Verdeeld over twee weken stelden twintig verschillende groepen leerlingen zich in een rij op en werden ze voorzien van een hesje met rugnummer. Na de laatste tips volgden ze de route die, beter zichtbaar dan ooit tevoren, door nieuwe VVN-pijlen werd aangegeven. De meeste kandidaten vertoonden een gezonde spanning en deden zichtbaar hun best om de geleerde regels toe te passen. Dit natuurlijk vooral bij het passeren van de net zo opvallend geklede controleposten die de diverse handelingen beoordeelden. Zoals altijd bleek het links-afslaan het vaakst een struikelpunt: éérst achteromkijken, dán richting aangeven en met een ruime bocht de afslag nemen. Gelukkig konden de meeste fietsers zonder herkansingen trots naar huis met hun diploma voor theorie en praktijk.

Na de verontrustende berichten in coronatijd over kinderen die naar hun juf verlangden (weet u nog?) bleken de scholierenhoofdjes weer hersteld te zijn. Dat illustreerde een kandidaat op een stoere mountain-bike (tweemaal acht versnellingen) met zijn verzoek om superlangzaam te mogen fietsen. Hoezo dat? “Nou, dan komen we lekker laat in de klas terug en hoeven we minder te leren.”

nieuwe hesjes
Sint Annaland
examen
Sint Annaland
examen
Tholen
examen
Tholen
examen
Tholen met Ineke v Mechelen die de hesjes verzorgde en het organiserende team.
examen
Anna Jacobapolder
examen
Anna Jacobapolder
examen
Anna Jacobapolder
examen
In St M dijk starten we voor het oude gemeentehuis waar momenteel mensen uit het oorlogsgebied vertoeven. Via een tekst toch maar even laten weten wat er gaande was op het plein.
examen
Sint Maartensdijk
examen
Sint Maartensdijk
examen
Sint Maartensdijk

Wat speelt er in jouw buurt?