VVN-caravan aanwezig op Smerdiekse braderie

Regels tussen de regens door

braderie

Om vlot op de afgesproken standplek te kunnen komen, was de caravan van de afdeling Tholen & Sint-Philipsland daar al om acht uur verschenen. Reeds half geïnstalleerd moest het bekende voertuig alsnog worden verplaatst naar een locatie waar minder publiek komt. Toch waagden 32 bezoekers zich enthousiast aan de verkeerstest die middels foto’s en meerkeuzevragen aan de caravan was bevestigd.

Er waren vertrouwde en nieuwe gezichten te zien. Uit de Smalstad (12), uit andere plaatsen van het eiland (10) en – de vakantievierders – uit Brabant, Gelderland en Limburg (10). 
Drie van de tien vragen boden ruimte aan het geven van een eigen opvattingen en leverden daarmee al eenzelfde aantal bonuspunten op. Onderwerpen ervan waren de nieuwe verkeerssituatie op de Sportlaan bij Haestinge, de in aanleg zijnde aansluiting op de N268 bij stad Tholen en de kersverse rotonde ter hoogte van Waterrijk Oesterdam. De meningen bleken flink verschillend!
In de overige zeven vragen kwamen diverse andere actuele thema’s aan de orde. Struikelblok (18 keer fout beantwoord) was het splinternieuwe verkeersbord met de afbeelding van de snorfiets als aparte voertuigcategorie. Met het bord wordt die bijvoorbeeld naar een fietspad verwezen, of juist naar het weggedeelte voor bromfietsen en auto’s. 
Evenveel fouten leverde het gebruik van een mobieltje tijdens het besturen van een auto op. Alleen toegestaan als het apparaat in de houder staat! Vier deelnemers aan de test beantwoordden de (zeven) vragen foutloos.
Zij ontvangen binnenkort per post een toegangskaart voor streekmuseum De Meestoof in Sint Annaland. Zo houden we het eilandelijk!

 

braderie
rustige braderie door regen
braderie
pauze moment voor de vrijwilligers
braderie
nieuwe aanduiding snorfietsen
braderie
gebruik mobiele telefoon uitsluitend in de houder

Wat speelt er in jouw buurt?