Complete opfriscursus voor scootmobielgebruikers

Woensdag 8 mei van 10.30 – 15.00 uur organiseert VVN Katwijk voor het vijftiende jaar een bijeenkomst voor scootmobielers. Het betreft een opfriscursus met om te beginnen veel praktische tips en suggesties in een theorieles van Cees Zwanenburg van VVN Katwijk. Daarnaast is er ook een rijvaardigheidstest met een ritbegeleider en de ogen en oren worden door professionals gecontroleerd. 

foto 1

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64 in Katwijk. Truus Gerse van VVN Katwijk: ,,Er kunnen maximaal veertig personen deelnemen, hier zijn geen kosten aan verbonden en wat te denken van een lunch tussen de middag waar je elkaar ook nog kan ontmoeten?” 

 

Aanmelden kan t/m woensdag 1 mei bij Gerse van VVN Katwijk. Dat kan telefonisch (071-4031713) of per e-mail (truusgerse@gmail.com) of via https://vvn.nl/agenda/zuid-holland/katwijk/scootmobieldag-2024. Er zijn dus geen kosten aan verbonden en meld u snel aan want… vol is vol! 

 

Ritbegeleiders gevraagd!

Wel kan VVN Katwijk voor de cursus nog vrijwilligers gebruiken. Gerse: ,,Kunt u ons, fietsende bij een scootmobieler, woensdag 8 mei tussen 10.30 – 15.00 uur als vrijwilliger helpen? Of wilt u er eerst meer over weten? Ik ben ook daarvoor bereikbaar!”   

 

‘Belangrijk om opgefrist te worden’

Gerse: ,,Vorig jaar konden we 41 deelnemers een complete opfrisdag aanbieden. Het is dé check om veilig in je scootmobiel te gaan rijden. Medewerkers van ‘Eyewish’ zijn er om de ogen van de deelnemers te testen en van ‘Beter Horen’ zijn ze er om het gehoor te controleren. Gezien de kwetsbaarheid van deze doelgroep in het immer drukker wordende verkeer, is deze check zeer belangrijk. Met voor de deelnemers natuurlijk ook de gelegenheid om alle vragen te stellen. Tot slot is het goed om te weten dat als u nog geen scootmobiel bezit, deze ook aanwezig zijn om alles onder deskundige begeleiding van medewerkers van Welzorg uit te kunnen proberen. En deze dag is nog gezellig ook dus… reageer snel. En niet onbelangrijk, de deuren gaan die dag pas om 10.15 uur open!”

 

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2023, maar ook meer lokaal Katwijks nieuws in woord en beeld.

 

 

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Truus Gerse, bestuurslid van de VVN  Katwijk en contactpersoon voor deze scootmobiel opfriscursus. Zij is bereikbaar op 071-4031713 en / of truusgerse@gmail.com.

Wat speelt er in jouw buurt?