Fietsend klaar voor het voortgezet onderwijs!

Maandag 25 en dinsdag 26 maart startten 559 kinderen van de groepen zeven van de
Katwijkse en Valkenburgse basisscholen en S.B.O. de Windvang vanaf het Marktplein
in Katwijk aan Zee met de praktische verkeersproef. 

foto 13

Gerard Bol, bestuurslid VVN Katwijk: ,,We mogen trots zijn op de organisatoren, alle vrijwilligers van VVN Katwijk, de scholen in de voorbereiding, ouders op de posten langs de route en de politie middels de wijkagenten die het dit jaar weer allemaal mogelijk hebben gemaakt. Het is goed om zo deze kinderen van onze scholen hun fietsgedrag te laten toetsen aan de verkeersregels in hun eigen (school)omgeving. Waarbij de kinderen van de Sjaloomschool, als eerst startende school, ook nog hartverwarmend werden toegesproken door wethouder Gerard Mostert.”

‘Verkeersveiligheid is jaarrond belangrijk!’
Mostert: ,,Verkeersveiligheid en goed fietsgedrag is ontzettend belangrijk. Als je deelneemt aan het verkeer houd je rekening met elkaar en houd je je aan de regels.” Bol: ,,Daarom organiseren we als VVN Katwijk jaarrond ook verkeersacties als de scholen weer gaan beginnen, de dode hoeklessen, een fietsverlichtingsactie in november enz. Het hoort er allemaal bij. Verkeersveiligheid houdt immers niet op bij deze praktische verkeersproef, dat is jaarrond!
 

Maar we denken samen met de Fietsersbond Katwijk ook aan de voorkant mee bij de (her)inrichtingsplannen in de gemeente Katwijk. Daar begint het al om de fietser en voetganger daadwerkelijk ook verkeersveilige situaties te kunnen aanbieden. Overigens hebben van de hierboven genoemde 559 scholieren, slechts vijf de verkeersproef niet succesvol afgelegd. Uiteindelijk gaat het er allemaal toch om hoe ze onderweg hun verkeersgedrag nu en later daadwerkelijk handen en voeten gaan geven!”

In Rijnsburg nemen woensdagochtend 3 april 160 kinderen van de groepen 7 van de basisscholen deel aan de praktische verkeersproef. Voor alle kinderen in de gemeente Katwijk was er dinsdag 26 maart ook de landelijke theoretische verkeersproef. VVN Katwijk is ook te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl .
Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u nu ook het
jaarverslag van 2023, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Wat speelt er in jouw buurt?