Jaarverslag 2018

Katwijk

Het jaarverslag over 2018 van VVN Katwijk geeft een zeer breed beeld van alle werkzaamheden van het bestuur en de ruim honderd vrijwilligers waar het vergroten van de verkeersveiligheid centraal staat.

verkeersexamen marktplein

Dat wil VVN Katwijk vooral bereiken via gedragsbeïnvloeding van alle verkeersdeelnemers. In dit jaarverslag is te lezen wat ze daaraan hebben gedaan. Natuurlijk wordt dit jaarverslag naar vele organisaties en personen doorgestuurd, maar het bestuur vindt het belangrijk dat ‘de Katwijker’ er ook goede notie van kan nemen. Kijk maar op hun website om het te lezen.

Velen denken louter aan de theoretische- en praktische verkeersexamens voor groep 7 als er over VVN werd gesproken. Maar dat waren in 2018 dus ook weer 770 kinderen van groep 7 van alle basisscholen. En dan wetende dat Pieter en Ria de Vreugd dat afgelopen jaar voor de twintigste keer begeleidden voor Katwijkse- en Valkenburgse basisscholen. Gerard Bol, voorzitter van VVN Katwijk: ,,Ze hebben in die tijd zo’n twaalfduizend kinderen laten starten vanaf het Katwijkse Marktplein. Maar er gebeurde in 2018 ook weer veel meer om ons motto ‘Iedereen veilig over straat’ handen en voeten te geven.”

Zomaar wat cijfers!

Dat de VVN Katwijk niet voor niets pleit voor een grotere verkeersveiligheid is af te lezen aan het gestegen aantal verkeersongevallen tussen 2015 en 2017 (van 221 naar 301), het aantal gewonden (van 89 naar 142) en het aantal doden (van 2 naar 4). En wat deze cijfers voor 2018 gaan betekenen, daar wacht het bestuur ook nog op. Bol: ,,Maar er gebeurt ook veel voor verschillende doelgroepen zoals de BROEM-opfriscursus voor senioren, de scootmobielcursus, de lessen dode hoek voor ruim zevenhonderd kinderen van groep 8 en… kijk zelf maar in het fraai opgestelde jaarverslag over 2018 wat er nog meer is gebeurd .”  

>download jaarverslag<  in voorbereiding

 

 

 

Wat speelt er in jouw buurt?