‘Opfriscursus VVN Katwijk steuntje in de rug voor mij’

Katwijk

Dat was de reactie van vele senioren donderdag 10 oktober na afloop van hun opfriscursus waarin hun praktische vaardigheden en kennis van de verkeersregels met een rij-instructeur werden geoefend, de ogen, oren en het reactievermogen konden worden gecontroleerd door gespecialiseerde Katwijkse bedrijven en er ook weer wat leuke theoriepuntjes door Cees Zwanenburg, bestuurslid van VVN Katwijk en ook rijschoolhouder, werden besproken met alle deelnemers

aan tafel

Na afloop werd aan de deelnemers een certificaat uitgereikt nadat ze op elk onderdeel direct ook feedback van de begeleiders hadden gekregen. Maar natuurlijk was er ook deze keer weer de door de koster van de Ontmoetingskerk prima verzorgde lunch. Een mooi moment om verder elkaar te ontmoeten. Willem van der Plas, bestuurslid VVN Katwijk en medeorganisator van deze dag: ,,Mooi dat wethouder Van Helden om 8.50 uur, we zijn vroege vogels als senioren, de officiële opening wilde verrichten en dan nog wel op zijn verjaardag. En wij van VVN Katwijk waren blij dat we uiteindelijk 49 deelnemers konden noteren voor deze traditionele opfriscursus, voorheen in de volksmond ook wel de ‘BROEM’ genoemd.”  

Bedankt!
Met dank voor de inzet van diverse vrijwilligers, Welzijnskwartier en diverse bedrijven is het weer een geslaagde opfriscursus geworden. Daardoor kunnen deze senioren weer met vertrouwen deelnemen aan het toch steeds drukker wordende verkeer in de gemeente Katwijk. Van der Plas: ,,Misschien ten overvloede, maar je rijbewijs wordt hier zeker niet ingenomen bij bepaalde mogelijke foutjes. Integendeel, het is zoals de deelnemers ook vandaag na afloop tegen elkaar en ons zeiden: ‘een steuntje in de rug voor hen’, zie het als een jaarlijkse A.P.K.-keuring maar nu voor de oudere bestuurder.
En in 2020 is deze dag er weer op donderdag 8 oktober.” Wilt u meer weten over de werkzaamheden van VVN Katwijk? Kijk maar op https://katwijk.vvn.nl en daar kunt u ook meer lezen over hoe ook u mogelijk ook vrijwilliger bij VVN Katwijk kan worden.

organisatie
tafel3

Wat speelt er in jouw buurt?