Opfriscursus VVN Katwijk: ‘Veilig voor elkaar en in het verkeer’

Wat mooi om te zien dat donderdag 8 oktober voor de ochtend- en de middagsessie van de door VVN Katwijk georganiseerde theoretische opfriscursus voor senioren er ruim twintig deelnemers aanwezig waren. Vanaf hun eerste stap in de Katwijkse Ontmoetingskerk werden de deelnemers door vrijwilligers van VVN Katwijk en het mede organiserende Welzijnskwartier veilig begeleid.

les 1

Op hun vaste zitplek kon men bij elke sessie genieten van, en interactief deelnemen aan,  een twee uur durende  opfriscursus verzorgd door Cees Zwanenburg, bestuurslid van VVN Katwijk en in het dagelijkse bestaan ook rijschoolhouder.

Door de Corona-maatregelen was het nu niet mogelijk om het praktische gedeelte, het met de senior meerijden door een rijschoolhouder, uit te voeren. Maar met deze theoretische opfriscursus was er wel de gelegenheid om alle vragen te stellen. En die waren er dan ook voor Zwanenburg die ze deskundig en rustig beantwoordde. En dat een verkeersquiz ook nog veel losmaakte bij de aanwezige leeftijdsgroep, bleek bij beide sessies. Wie weet is het wat om zo’n opfriscursus van VVN Katwijk ook voor andere doelgroepen te gaan organiseren. Wordt vervolgd en hou de website en de media zeker in de gaten!

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

les 2
les 3

Wat speelt er in jouw buurt?