Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan.

Praktische verkeersproef voor scholieren komt er aan.

foto 01

Met de theoretische verkeersproef dinsdag 28 maart voor kinderen van groep 7 van alle basisscholen in de gemeente Katwijk wordt die theorie natuurlijk ook vertaald naar de praktijk. Dat betekent dat deze schoolkinderen hun praktische verkeersproef gaan fietsen. Door de inzet van de organiserende werkgroep van VVN Katwijk en vele vrijwilligers, ouders, van de basisscholen zijn de scholen van Katwijk en Valkenburg maandag 3 en 4 april aan de beurt. Zij worden donderdagochtend 30 maart voorafgegaan door de Rijnsburgse basisscholen. Wilt u  deze dagen, mogelijk rijdende in uw auto, dus rekening houden met deze lerende kinderen op straat met hun verkeersproef? Ze zijn makkelijk te herkennen aan hun gekleurde hesjes.

Natuurlijk zijn de kinderen op school voorbereid wat de theorie betreft. Maar ook ‘in de schoolbanken’ worden die vele verkeersregels voortdurend vertaald naar de straat middels vele foto’s en filmpjes. En natuurlijk heeft iedereen de gelegenheid om, al dan niet met de ouder(s), vooraf de route één of meerdere keren fietsend te oefenen. Voor alle schoolkinderen is deze praktische verkeersproef belangrijk o.a. als voorbereiding op de weg naar het voortgezet onderwijs in Katwijk e.o. waar natuurlijk hun fiets hét vervoersmiddel zal zijn.                                    

VVN Katwijk is ook te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u binnenkort ook het jaarverslag van 2022, maar ook meer lokaal verkeersnieuws in woord en beeld.

 

Wat speelt er in jouw buurt?