Scootmobielers toegerust na trainingsdag

Woensdag 11 mei waren er dertig scootmobielers aanwezig op de door VVN Katwijk en Welzijnskwartier georganiseerde opfriscursus. Theorie over verkeersregels en de praktijk met een ritbegeleider en vaardigheidsproeven met de scootmobiel gingen deze dag hand in hand.

foto 01

Ogen en oren werden getest door Katwijkse bedrijven. Bij de lunch was het ook een mooi moment om elkaar verder te spreken. Goed om te beleven dat wethouder Corien van Starkenburg op een bevlogen wijze deze opfriscursus opende en de deelnemers verwelkomde. Maar ze nam ook alle tijd om buiten te kijken hoe het stukje proefrijden in de praktijk verliep. Het blijft nodig om deze kwetsbare verkeersdeelnemers jaarlijks te kunnen trainen.

De opfriscursus verliep in een prima sfeer. Het was ook goed om toekomstige gebruikers van een scootmobiel de kans te geven hier hun eerste testmeters te laten maken in een veilige verkeersomgeving. Truus Gerse, coördinator van VVN Katwijk over deze cursusdag: ,,Leuk om te zien dat we als organisatie alle plekken snel ingevuld zagen worden en dat er ook zoveel vrijwilligers actief zijn om deze scootmobielers te helpen. Kijk ook maar eens op onze website want donderdag 13 oktober is er ’s ochtends en ’s middags de opfriscursus voor senioren in de auto. En… aanmelden is nu al mogelijk!”

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag van het coronajaar 2021, maar ook meer lokaal Katwijks nieuws in woord en beeld. Heeft u zich al aangemeld voor de opfrisdag voor de oudere automobilist? Gewoon snel doen, want afgelopen jaar was er zelfs een wachtlijst door het grote aantal aanmeldingen.

foto 2

Wat speelt er in jouw buurt?