VVN Katwijk: ‘Meedoen is makkelijk’ ook in Katwijk

Daarom start VVN landelijk woensdag 14 april de campagne ‘Meedoen is makkelijk’. Deze keer is het thema de verkeersveilige schoolomgeving. Een 69% van de mensen wil dat deze schoolomgeving veiliger wordt.

foto 1

Wetende ook dat 80% van de basisschoolkinderen binnen een straal van drie kilometer van school woont. En onderzoek (Publab, ‘Veilige basisschoolomgeving’ uit  september 2018) toont ook aan dat kinderen lopend en fietsend naar school gaan vele malen leuker vinden dan met de auto. Als tenslotte 85% van de ouders aangeeft bereid te zijn om afspraken te maken over het halen en brengen van kinderen naar school dan…  

Verkeer is mensenwerk
'Meedoen is makkelijk' is in het leven geroepen om verkeersdeelnemers op een laagdrempelige manier bewust te maken van hun verkeersgedrag. Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. VVN Katwijk is dan ook blij om met vele vrijwilligers na het theoretische verkeersexamen van 29 maart ook alle groepen 7 en 8 van de basisscholen uit te kunnen nodigen voor de praktische verkeersproef. Deze vindt plaats tussen 25 mei en 1 juni in onze gemeente.   

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2020, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Gerard Bol, voorzitter van het bestuur van de VVN  Katwijk. Hij is bereikbaar op 06-36316703 en of gerardbol@live.nl

Wat speelt er in jouw buurt?