VVN Katwijk steunt proef openstelling Binnensluis

Op 29 oktober werd in de gemeenteraad heftig gediscussieerd over de verkeersmaatregelen na de sluiting van de Koningin Julianabrug. Er kwam een motie over openstelling van de Binnensluis. VVN Katwijk heeft de situatie met een externe deskundige beoordeeld. De conclusie: ‘Wij steunen de proef met openstelling van de Binnensluis in beide richtingen.’

foto 1

Beperken of verruimen?

De huidige maatregel, beperkte openstelling in twee richtingen van 19.00 – 4.00 uur en op zondag,  levert veel kritiek op. Waarom juist beperkende maatregelen als eenrichtingsverkeer instellen op wegen waar het door het afsluiten van de Koningin Julianabrug extra druk gaat worden? Dat kan niet anders dan tot onbegrip en problemen leiden. Wie nu bijvoorbeeld in Rijnsoever of Hoornes woont en met de auto naar het centrum wil moet kilometerslang omrijden. Rijdt men langs de Binnensluis dan is te zien dat tweerichtingsverkeer geen probleem is. Met deze bril op kan men dus ook kijken naar het eenrichtingsverkeer op de Westerbaan.

Verkeersveiligheid

VVN Katwijk heeft vertrouwen dat dit niet ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Er kan in de spits tijdelijk enige congestie optreden, maar die is van beperkte duur en levert geen gevaar op. Ook op de Hoorneslaan is het merkbaar extra druk, maar niet gevaarlijker. Het is bovendien een tijdelijke situatie, enkel zolang de Koningin Julianabrug is afgesloten. Vandaar dat een proefopenstelling van de Binnensluis gerechtvaardigd is.

VVN Katwijk is te vinden bij…

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl.

Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook meer lokaal nieuws in woord en beeld.

 

foto 2

Wat speelt er in jouw buurt?