Remwegdemonstraties OBS Prins Willem Alexander

Nieuwerkerk aan den IJssel

In het kader van de Schoolbrengweek (16-20 september) zetten het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland extra in op verkeersveiligheid. Op vrijdag 20 september organiseert VVN in samenwerking met OBS Prins Willem Alexander een tweetal remwegdemonstraties. Openbare basisschool Prins Willem Alexander heeft twee schoollocaties: aan de Donge en bij het Goudmos. De eerste demonstratie is bij de Donge en vangt aan om 13.00 uur. Voor de locatie Goudmos vindt de remwegdemonstratie plaats op de Parallelweg Zuid. Hier start de demonstratie om 14.00 uur.

Remwegdemo

In samenwerking met het ROV Zuid-Holland organiseert Veilig Verkeer Nederland twee remwegdemonstraties in de gemeente Zuidplas bij beide locaties van basisschool Prins Willem Alexander. Hierbij nodigen wij ouders en buurtbewoners ook uit om te komen kijken bij deze indrukwekkende demonstratie om zo het bewustzijn van de remweg bij diverse snelheden te vergroten.

Een remwegdemonstratie is een spectaculair evenement om te laten zien welk effect snelheid heeft op de remweg van auto’s. De instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg is van een auto met een snelheid van 30 km/uur en daarna met 50 km/uur. De kans op een ongeluk is veel groter als je een paar kilometer te hard rijdt en dat kan al snel ernstige gevolgen hebben. Zeker in de bebouwde kom, waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers.

Voor meer informatie over deze twee remwegdemonstraties kan contact opgenomen worden met Veilig Verkeer Nederland via f.meijer@vvn.nl.

Remwegdemo

Wat speelt er in jouw buurt?