Reparatieacties fietsverlichting op Voortgezet Onderwijs

In de maand november zet Veilig Verkeer Nederland nadrukkelijk in op aandacht voor fietsverlichting op middelbare scholen in Zuid-Holland. Dit gebeurt door middel van een viertal reparatieacties.

ikvalop

In de maand november zet Veilig Verkeer Nederland nadrukkelijk in op aandacht voor fietsverlichting op middelbare scholen in Zuid-Holland. Dit gebeurt door middel van een viertal reparatieacties. Bij deze acties wordt de fietsverlichting van leerlingen kosteloos gerepareerd. Het gaat dan niet enkel om het vervangen van de batterijen, maar indien nodig wordt er zelfs een nieuwe koplamp op de fiets gezet. Dit hele mooie aanbod is natuurlijk niet onbeperkt. Per school worden er maximaal 100 fietsen gerepareerd. Een aantal fietsen dat helaas wel vaak wordt gehaald bij een actie, daar tussen de 10 en 20% van de fietsen geen goede verlichting heeft.

Het bereik van deze acties is echter veel groter dan de 100 leerlingen waarvan de fiets wordt gerepareerd. Zo communiceren de scholen voorafgaand aan actie over het thema fietsverlichting, dit onder meer door (digitale) posters en een tekst in de nieuwsbrief. Na afloop van de actie is er een terugkoppeling naar de leerlingen en de ouders.

De eerste actie is op dinsdag 12 november op het Scala College in Alphen aan den Rijn. Vervolgens zijn er acties op het Schoonhovens College (Schoonhoven), Pieter Groen (Katwijk) en het Wartburg College (Rotterdam). Mooi bij deze actie is de samenwerking met diverse lokale VVN afdelingen, die op de actiedag helpen om alles in goede banen te leiden.

Met de vier acties zetten de scholen, VVN en de provincie Zuid-Holland extra in op het belang van goede fietsverlichting. #Meedoenismakkelijk #mvd01.

 

fietslamp

Wat speelt er in jouw buurt?