Verkeersexamen in Krimpen aan den IJssel op 24 september 2020

Krimpen aan den IJssel

Op donderdag 24 september 2020 heeft dan toch het praktisch verkeersexamen kunnen plaatsvinden in Krimpen aan den IJssel. 7 basisscholen met in totaal 233 kinderen deden aan dit examen mee. 

vrijwilligers

En jawel, het was die ochtend mooi weer. Het was fris doch we hadden het niet beter kunnen treffen. Alles is goed verlopen. De route was 7,3 km lang en we zijn er in geslaagd om lastige verkeerspunten in de route in te lassen, zoals verkeerslichten, voorrangskruisingen en hoe te handelen bij rotondes. Ongeveer 25 vrijwilligers, waaronder 8 politiestudenten, hebben geassisteerd bij de diverse uitgezette posten.

Alles is goed verlopen, al is er één meisje met haar fiets geslipt over een aantal eikeltjes. Gelukkig zonder grote gevolgen. Een ander meisje was zo overstuur, omdat ze dacht gezakt te zijn voor het examen, dat wij haar hebben moeten troosten, wat gelukkig is gelukt. Ze ging weer met een lachend gezicht naar school terug. Ze is toch geslaagd voor het examen.

Al met al is iedereen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen en zijn we al weer begonnen met de voorbereidingen voor 2021.

leerlingen fiets controle

Wat speelt er in jouw buurt?