Fietscheck

VMBO scholieren in Winterswijk controleren en repareren fietsen

Jaarlijks gebeuren er nog te veel ongevallen doordat fietsen niet in orde zijn. Vaak gaat het om defecte verlichting, maar ook om remmen die versleten zijn of een frame dat langzaam scheurt. Fietsend Nederland moet zijn fietsen beter checken! Daarom is het succesvolle VVN-thema fietscontroles uit het basisonderwijs nu ook geïntroduceerd in het voortgezet onderwijs en op het mbo. Onder de naam Veilig Verkeer Nederland Fietscheck.

Leerlingen krijgen de kans om hun fiets te laten keuren. Aan de hand van een checklist wordt de fiets op alle belangrijke veiligheidspunten gekeurd. Bij voorkeur worden de leerlingen zelf betrokken bij het controleren van de fietsen. Tijdens de Fietscheck kunnen leerlingen hun eigen fiets, elkaars fietsen of fietsen van derden (bekenden of passanten) controleren en gaan zo mogelijk tot reparatie over.

  • Doelgroep: scholieren voortgezet onderwijs en MBO
  • Duur: 1 lesuur
  • Uitvoering: VVN organiseert de Fietscheck op verschilllende plekken in het land. Wilt u weten wat we in uw gemeente doen, neemt u dan contact met ons op.
  • Prijs: De prijs hangt af van de subsidiemogelijkheden in uw gemeente en van het aantal klassen waarvoor de Fietscheck wordt verzorgd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) contact opnemen met VVN in uw regio.