Ben je Bob, zeg het hardop!

Veilig Verkeer Nederland zegt: 100% Bob, 0% op. En niet voor niets, want iedere hoeveelheid alcohol in je bloed heeft effect op je rijgedrag. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook je passagiers en andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daarnaast riskeer je een forse boete of zelfs het verliezen van je rijbewijs. Erg belangrijk dus dat je niet drinkt als je nog moet rijden.

De Bob-campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en importeurs en producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken.

bob

Bob en Veilig Verkeer Nederland

Ons enthousiaste campagneteam is in het hele land te vinden om bestuurders er aan te herinneren dat de Bob helemaal nuchter blijft. Je komt ons tegen op festivals, evenementen en bedrijfsfeesten. We maken een serieus onderwerp als rijden onder invloed van alcohol op een positieve en humoristische manier bespreekbaar. Het afgelopen jaar bereikten we hiermee 1 miljoen bezoekers op prominente festivals, zoals Vrienden van Amstel Live en de Zwarte Cross.

De Bob-afspraak

Wij motiveren iedereen die met de auto komt om vooraf met elkaar de Bob-afspraak te maken. We spreken af dat degene die de Bob is, geen druppel alcohol drinkt. Na afloop kunnen de Bobs een (vrijwillige) blaastest doen. Heeft de Bob inderdaad niets gedronken, dan krijgt hij of zij als beloning de felbegeerde Bob-sleutelhanger.

Risico’s van rijden onder invloed

Sinds de invoering van de Bobcampagne is er een daling van het aantal alcoholincidenten. Toch is nog steeds 1 op de 5 verkeersslachtoffers het gevolg van alcohol in het verkeer. Al na 10 minuten bereikt alcohol je hersenen. De alcohol zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt en de risico’s van rijden onder invloed van alcohol gaat onderschatten. Je rijvaardigheid gaat achteruit, al na een paar glazen alcohol. Je kan je moeilijker concentreren en je reactievermogen neemt af. Je wordt bovendien impulsiever. Daarnaast riskeer je een forse boete of zelfs het verliezen van je rijbewijs. Erg belangrijk dus dat je niet drinkt als je nog moet rijden.

Bob op jouw event?

Organiseer jij een festival, bedrijfsborrel, veiligheidsdag of ander evenement? Ons campagneteam komt graag naar jouw event met een Bob-actie. Wij maken rijden onder invloed van alcohol bespreekbaar, altijd met de kenmerkende positieve insteek van de Bobcampagne. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. 

Bob

Samenwerking

De Bobcampagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Veilig Verkeer Nederland (VVN) is al sinds de start van de campagne in 2001 een belangrijke partner in de Bobcampagne. Wij werken hiervoor samen met importeurs en producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken. Deze samenwerking maakt het voor ons mogelijk om zo belangrijke rol van Bob te benadrukken. Altijd met de kenmerkende positieve insteek van de Bob-campagne. 

"Van een bier dat met passie is gebrouwen moet je met verstand genieten. Dat betekent dus soms ook even niet, bijvoorbeeld als je nog moet rijden. Via de BOB dragen we deze boodschap al vele jaren met enthousiasme en met succes uit. En daar staan we voor de volle 100% achter!"

Cees-Jan Adema - directeur Nederlandse Brouwers
Bob sleutelhanger
Bob sleutelhanger
Het VVN Campagneteam deelt sleutelhangers uit aan de Bobs die 100% nuchter zijn