Campagnematerialen: Onze scholen zijn weer begonnen

Alle kinderen veilig naar school? Dat lukt niet zonder jouw hulp. Op deze pagina vind je campagnematerialen die je gratis kunt inzetten. Meedoen is makkelijk!

Onze scholen zijn weer begonnen

Campagne voeren doen we samen

Elk jaar is de campagne Onze scholen zijn weer begonnen overal in het land te zien. Samen met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven zetten we de campagne altijd groots op. Het doel? Impact en het voorkomen van zoveel mogelijk verkeersslachtoffers onder fietsende scholieren!

Ook als (verkeers)ouder of buurtbewoner kun je helpen de boodschap te verspreiden. Hieronder vind je zowel posters en spandoeken als gratis online campagnematerialen.

'Je hebt elkaar nodig'

Volgens basisschooldirecteur Henk Hinsenveld is aandacht voor kinderen in het verkeer noodzakelijk. Met het spandoek 'Onze scholen zijn weer begonnen' maakt de school dat heel duidelijk.

Onze scholen zijn weer begonnen actie Veilig Verkeer Nederland

'Ieder kind moet veilig en onbezorgd kunnen fietsen'

Te hard rijden is een belangrijke veroorzaker van veel verkeersongevallen. Egbert de Vries, wethouder Verkeer, zorgt er daarom voor dat de spandoeken in zijn gemeente te zien zijn.

Veilig Verkeer Nederland Egbert de Vries Gemeente Amsterdam Onze scholen zijn weer begonnen.jpg

Campagnematerialen ophangen en verwijderen

Je kunt als gemeente de materialen zelf ophangen en verwijderen. Wil je tijd besparen? Dan nemen wij dit graag voor je uit handen! Neem voor meer informatie contact op met de projectleider via de gegevens onderaan de pagina.

Kies de juiste locaties

De afgelopen periode zijn er via ons VVN Participatiepunt meerdere meldingen binnengekomen van verkeerssituaties die voor scholieren onveilig zijn. Hiervan hebben wij een locatie-overzicht gemaakt. Wij vragen alle gemeenten om dit overzicht goed te bekijken. Herken je één of meerdere adressen uit jouw gemeente, zorg er dan voor dat die plek(ken) de nodige aandacht krijgen en dat de posters of spandoeken van ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ onder andere daar zichtbaar zijn.

In het algemeen geldt het advies om spandoeken en posters op te hangen op plekken waar veel auto’s rijden, denk aan:

  • Invalswegen
  • Rotondes en
  • Schoolomgevingen

'We zorgen voor mooie publiciteit'

Rond de start van de scholen kunnen we allemaal iets doen om het veilig te houden, vindt Johan van Keulen, voorzitter van VVN afdeling Noordoostpolder. Met de campagne vragen ze hier jaarlijks aandacht voor in zijn werkgebied.

Johan van Keulen Veilig Verkeer Nederland magazine.jpg

Heb je een vraag?

Ivo Brons

Projectleider
i.brons@vvn.nl
088-5248800