Verkeersles: situaties oefenen op het schoolplein

Hoe gedraag je je veilig in het verkeer als voetganger of fietser? Met de praktijklessen van het schoolpleinpakket oefenen de kinderen levendig, realistisch en actief verkeerssituaties. Op het schoolplein, in de gymzaal of aula. Er zijn opdrachtkaarten voor groep 1 t/m 8. Wat een leuke verkeersles!

Veilig Verkeer Nederland schoolpleinpakket

Een schoolpleinpakket vol verkeerslessen

Vaardiger worden in het verkeer, als voetganger of fietser. Daarmee help je je leerlingen, zodat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Het schoolpleinpakket zit tjokvol praktijklessen met opdrachten voor alle groepen van de basisschool. En natuurlijk krijg je alle materialen die ervoor nodig zijn, zoals een zebrapad, hesjes en zelfs een verkeerslicht.

Leerdoelen schoolpleinpakket 

De opdrachtkaarten van het pakket vormen samen de leerlijn 'Lopen en fietsen in de praktijk'. Het sluit aan op de VVN Verkeersmethode of andere verkeersmethodes op school. Met elke opdrachtkaart oefenen de kinderen een vaardigheid. En daarmee vergroten ze hun verkeerskennis en het veiligheidsbewustzijn. De opdrachten versterken de houding van de kinderen als voetgangers en fietsers.

Opdrachtkaarten schoolpleinpakket 

Hoe werkt het? Er zijn vier clusters: Lopen, Oversteken, Fietsen 1 en Fietsen 2. Elk cluster bestaat uit een serie opdrachtkaarten en wordt afgerond met een ‘Kun je dit nu?’-opdrachtkaart. De opdrachten kunnen in kleine groepjes worden uitgevoerd.

Op de voorkant van een kaart staan eenvoudige pictogrammen en een duidelijke illustratie van de verkeerssituatie. Op de achterkant van de kaart wordt de opdracht stap voor stap uitgelegd. Ook de verkeersregels en aandachtspunten staan er op.

Wie geeft er les? 

Als leerkracht kun je zelf met (groepjes) kinderen aan de slag, maar ook anderen kunnen helpen. Ook stagiaires, kinderen van groep 7 en/of verkeersouders kunnen gemakkelijk met de opdrachten uit de voeten. Bij de meeste opdrachten is één begeleider nodig.

Bekijk wat je kunt doen met het Schoolpleinpakket!

Inhoud schoolpleinpakket:

  • 1 bolderwagen
  • Map met 27 opdrachtkaarten
  • Handleiding (op een usb-stick)
  • Verkeersborden
  • 1 rol afzetlint
  • 1 verkeerslicht
  • 32 hesjes (8 sets van 2 autohesjes en 2 fietshesjes)
  • 1 zebrapad
  • 6 pylonen
  • Emmertje met stoepkrijt

Bestellen

De map met opdrachtkaarten en de handleiding is los verkrijgbaar voor € 98,05. Het complete schoolpleinpakket, dus met opdrachtkaarten, handleiding en alle schoolpleinmaterialen kost € 1.258,00. 

(prijs inclusief btw en geldig voor schooljaar 2021-2022)

Veilig Verkeer Nederland schoolpleinpakket