Een verkeersouder op mijn school: waarom?

Voorleesmoeders, overblijfvaders, als chauffeur of begeleider mee bij uitjes… Hulpouders zijn op de basisschool onmisbaar. Dat geldt zeker ook voor verkeersouders. VVN Verkeersouders betekenen veel voor de kinderen én de leerkrachten van jouw school. 

Verkeersouders op de basisschool

Verkeersouders helpen kinderen veilig op weg

Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn nog volop in ontwikkeling en moeten nog veel leren over het verkeer. Belangrijk dus dat leerkrachten en ouders hen daar bij helpen. En dat ze verkeerservaring kunnen opdoen in een veilige omgeving. Verkeersouders geven op school nét dat beetje extra aandacht aan de verkeersveiligheid.

Verkeersouders kunnen:

  • zorgen voor verkeersprojecten over een bepaald verkeersthema, of assisteren bij praktijklessen of gastlessen verkeer.
  • helpen bij het VVN praktisch Verkeersexamen voor groep 7 en/of 8.
  • een rol spelen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid in de omgeving van school.
  • andere ouders informeren over verkeer, verkeersveiligheid en de afspraken die daarover op school gemaakt zijn.

Verkeersouders ontzorgen de leerkracht

Leerkrachten vinden verkeerslessen heel belangrijk. Ze zouden zelfs graag vaker praktijklessen geven, maar komen daar niet altijd aan toe. Dit is precies waar VVN Verkeersouders bij kunnen helpen: zij assisteren bij verkeerslessen of organiseren zelf praktische projecten over een verkeersthema.

Veilig Verkeer Nederland heeft en groot aanbod van verkeersprojecten, gastlessen en praktijklessen die op elke school uitgevoerd kunnen worden. Er zijn materialen voor alle groepen, die eenvoudig door een verkeersouder (of samen met een leerkracht) ingezet kunnen worden.