Praktische verkeersprojecten

Verkeer is echt een doe-vak. Met de praktische verkeersprojecten organiseer je als (verkeers)ouder of leerkracht makkelijk een levendige activiteit voor de kinderen op school. De projecten sluiten aan op de VVN Verkeersmethode, maar zijn ook heel goed los te organiseren. 

Veilig Verkeer Nederland oversteken

Welke projecten kies jij?

Als je school is aangemeld kun je de projecten gemakkelijk online bestellen. Dit jaar zijn dat de projecten VVN Veilig op de fiets, VVN Op voeten en fietsen naar school en VVN Veilig Oversteken. 

Je ontvangt alles wat je nodig hebt om een verkeersproject te organiseren. Een korte instructie, materialen voor alle leerlingen en gratis bijbehorende downloads, zoals extra lessen of ouderinformatie. Ook krijg je met je bestelling toegang tot het online VVN Verkeersspel

VVN Veilig Oversteken

Veilig oversteken leer je door veel te oefenen, op school maar vooral ook thuis. Met leuke oversteeklessen voor groep 1 tot en met 4 én tips voor thuis kun je hier mee aan de slag.

Veilig oversteken

VVN Veilig op de fiets

Check de fietsen van de leerlingen en sluit een 'Safety-deal' met de klas. Met de materialen kun je direct aan de slag:

Jongen op de fiets

VVN Op voeten en fietsen naar school

Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer kinderen lopend of met de fiets naar school te gaan.

Veilig Verkeer Nederland lopend naar school