Veilig mobiel blijven

Hoe ouder je wordt, hoe meer verkeerservaring je opdoet. Maar tegelijkertijd word je ook kwetsbaarder in het verkeer. Raak je betrokken bij een ongeval, dan is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast worden we gemiddeld steeds ouder én blijven we langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

50-plussers fietsen helm.jpg

Verkeerskennis

Hoe zit het met de verkeersregels. Weet jij het nog precies? En ben je op de hoogte van de nieuwste verkeersregels en verkeersborden? Ontdek binnen 2 minuten met onze online verkeerstest of je nog helemaal bij bent. Of geef je op voor een Opfriscursus in jouw buurt.

VVN Opfriscursus Auto

Waarschijnlijk is het al wat jaren geleden dat je je rijbewijs hebt gehaald. Ondertussen is het verkeer drukker geworden en zijn er veel nieuwe vervoersmiddelen op de weg bijgekomen. Is jouw verkeerskennis nog helemaal up-to-date?

VVN Opfriscursus Fiets

Wij nodigen je graag uit voor Het nieuwe fietsen. Je bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen.

VVN Opfriscursus Scootmobiel

De scootmobiel is een uitkomst voor veel mensen. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Volg onze cursus om veilig te leren omgaan met je scootmobiel.

Blijf veilig mobiel

Wat betekent ouder worden voor veilig deelnemen aan het verkeer? Lichamelijk ga je geleidelijk wat achteruit, zoals het zicht, gehoor, spierkracht of balans. Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelfstandig en zelf autorijden, fietsen en wandelen. Maar zorg wel dat het veilig blijft. Met tips en kleine aanpassingen kan dat.

Veilig Verkeer Nederland scootmobielgebruiker