Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

Doe een VVN Stickeractie

Uitvoering:
1 uur
Voorbereiding:
1 uur
Voor wie:
Buurtbewoners
Kinderen

Met de VVN Stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid in jouw straat onder de aandacht. Deel stickers van 15, 30, 50 of 60 km/uur uit in je buurt en plak ze op jullie kliko's. 

Start een actie

Wie help je?

Je wilt je graag veilig voelen in je eigen buurt. En ook dat de buurt veilig is voor je buren en de kinderen die in de buurt wonen. Met de stickeractie maak je weggebruikers op een laagdrempelige manier bewust van hun verkeersgedrag. Door samen met je buurtbewoners in actie te komen, maak je je buurt veiliger voor iedereen die er woont. 

Aan de slag

Vraag de stickers aan door in dit formulier onder andere de locatie, verkeerssituatie en het bezorgadres op te geven.

VVN Participatiepunt buurtactie Stickeractie Veilig Verkeer Nederland kliko

Dit kun je doen

Vraag hieronder de stickers aan. Je krijgt de klikostickers gratis thuisgestuurd. Deel ze ook met je buurtbewoners: persoonlijk vragen en samen direct opplakken werkt vaak het beste. Je hoort ook gelijk hoe je buren over de situatie denken. Als iedereen zelf een kliko kiest, staat er altijd wel één aan de straat met een sticker bij een ophaaldag.

Zó ging Hans aan de slag met de VVN Stickeractie.

Zoveel tijd kost het 

Met de uitvoering en voorbereiding van deze actie ben je zo’n 2 uur kwijt, afhankelijk van de grootte van je buurt en de hulp die je krijgt.

Deze mensen heb je nodig 

Je kunt deze actie heel goed alleen uitvoeren. Maar het is nog leuker, beter en effectiever om je buren erbij te betrekken, want samen sta je sterk! In de toolkit vind je tips over hoe jij je buren enthousiast maakt om mee te doen. Het is ook goed om de pers uit te nodigen om een stukje over de actie te schrijven.

Veelgestelde vragen

Bij de VVN Stickeractie gaan we ervanuit dat de kliko 1 à 2 keer per week aan de straat staat. Zo zijn de stickers goed zichtbaar en wennen ze niet. Zo creëert de actie geregeld extra bewustwording rond snelheid in de woonwijk. De meeste afvalverwerkers staan toe om kliko's te beplakken. Bij twijfel kun je dit vooraf checken.

De meeste afvalverwerkers staan toe om kliko's te beplakken. Bij twijfel kun je dit vooraf checken. Het beplakken van lantaarnpalen en ander wegmeubilair is niet toegestaan. Heb je geen kliko? Dan is een andere VVN Buurtactie, zoals de VVN Snelheidsmeting of VVN Buurtenquête, misschien iets voor jou.