Dit is één van de verkeersacties van het VVN actieplein. Bekijk alle acties en ga aan de slag.

VVN Stickeractie

Tijdsduur:
1 uur
Voorbereiding:
1 uur
Voor wie:
Buurtbewoners
Kinderen

Met de stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid in jouw straat onder de aandacht. Deel 15, 30, 50 of 60 km-stickers uit in je buurt en plak ze op jullie kliko's. 

VVN Participatiepunt buurtactie Stickeractie Veilig Verkeer Nederland

Wie help je?

Je wilt je graag veilig voelen in je eigen buurt. En ook dat de buurt veilig is voor je buren en de kinderen die in de buurt wonen. Met de stickeractie maak je weggebruikers op een laagdrempelige manier bewust van hun verkeersgedrag. Door samen met je buurtbewoners in actie te komen, maak je je buurt veiliger voor iedereen die er woont. 

Dit kun je doen

In deze toolkit lees je hoe je stickers aanvraagt en hoe je ze kunt verspreiden in je buurt. Let op: Hieronder download je een digitale toolkit. Je krijgt niet automatisch de stickers toegestuurd. Daarvoor hebben we eerst je gegevens nodig. We willen ook graag weten welk verkeersprobleem er precies is in je buurt en waar je de stickeractie wilt doen. Je kunt dit aan ons doorgeven bij het VVN Participatiepunt. Heb je dit gedaan, dan nemen wij contact met je op en helpen wij je verder met de stickeractie. 

Je krijgt daarna een pakket met klikostickers gratis thuisgestuurd. Deel ze ook met je buurtbewoners: persoonlijk vragen en samen direct opplakken werkt vaak het beste. Als iedereen zelf een kliko kiest, staat er altijd wel één aan de straat met een sticker bij een ophaaldag.

Om er zeker van te zijn of dit de juiste actie is voor het verkeersprobleem in jullie buurt, krijg je eerst een advies van Veilig Verkeer Nederland op basis van jouw melding. Zo weet je zeker dat dit de juiste aanpak is. Mocht er een andere buurtactie beter passen bij de situatie, dan zullen we je hierover adviseren.

Zoveel tijd kost het 

Met de uitvoering en voorbereiding van deze actie ben je zo’n 2 uur kwijt, afhankelijk van de grootte van je buurt en de hulp die je krijgt.

Deze mensen heb je nodig 

Je kunt deze actie heel goed alleen uitvoeren. Maar het is nog leuker, beter en effectiever om je buren erbij te betrekken, want samen sta je sterk! In de toolkit vind je tips over hoe jij je buren enthousiast maakt om mee te doen. Het is ook goed om de pers uit te nodigen om een stukje over de actie te schrijven.

Dit zit er in de toolkit:

Let op: dit is een digitale toolkit. De stickers vraag je aan nadat je een melding hebt gedaan bij het VVN Participatiepunt. Alles staat uitgelegd in het stappenplan dat je hieronder kunt downloaden.

Toolkit afbeelding
VVN Participatiepunt buurtactie Stickeractie Veilig Verkeer Nederland kliko

Toolkit

Uw gegevens
Mogen we je nog wat vragen?
Deze opmerkingen worden niet direct gelezen. Heb je een vraag of opmerking waar je graag een reactie op ontvangt? Mail dan naar vrijwilligers@vvn.nl.

VVN Stickeractie

Met de stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid in jouw straat onder de aandacht. Deel 15, 30, 50 of 60 km-stickers uit in je buurt en plak ze op jullie kliko's. 

VVN Participatiepunt buurtactie Stickeractie Veilig Verkeer Nederland