VVN Stickeractie

Tijdsduur:
2 uur
Voor wie:
Buurtbewoners
Kinderen

Met de stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid in jouw straat onder de aandacht. Deel 15, 30, 50 of 60 km-stickers uit in je buurt en plak ze op jullie kliko's. 

Veilig Verkeer Nederland klikosticker

Wie help je

Je wilt je graag veilig voelen in je eigen buurt. En ook dat de buurt veilig is voor je buren en de kinderen die in de buurt wonen. Met de stickeractie maak je weggebruikers op een laagdrempelige manier bewust van hun verkeersgedrag. Door samen met je buurtbewoners in actie te komen, maak je je buurt veiliger voor iedereen die er woont. 

Dit kun je doen

De stickeractie is een eenvoudige manier om regelmatig aandacht te vragen voor de maximumsnelheid in je buurt. In deze toolkit lees je precies wat je kunt doen. 

We willen eerst graag weten welk verkeersprobleem er is in jouw buurt en waar je de stickeractie wilt doen. Je kunt dit aan ons doorgeven bij het VVN Participatiepunt. Doorloop de stappen en je ontvangt een buurtactiepakket. 

Je krijgt een pakket met 25 klikostickers gratis thuisgestuurd. Deel ze ook met je buurtbewoners: persoonlijk vragen en samen direct opplakken werkt vaak het beste. Als iedereen zelf een kliko kiest, staat er altijd wel één aan de straat met een sticker bij een ophaaldag.

Om er zeker van te zijn of dit de juiste actie is voor het verkeersprobleem in jullie buurt, krijg je eerst een advies van Veilig Verkeer Nederland op basis van jouw melding. Zo weet je zeker dat dit de juiste aanpak is. Mocht er een andere buurtactie beter passen bij de situatie, dan zullen we je hierover adviseren.

Zoveel tijd kost het 

Met de uitvoering en voorbereiding van deze actie ben je zo’n 2 uur kwijt, afhankelijk van de grootte van je buurt en de hulp die je krijgt.

Deze mensen heb je nodig 

Je kunt deze actie heel goed alleen uitvoeren. Maar het is nog leuker, beter en effectiever om je buren erbij te betrekken, want samen sta je sterk! In de toolkit vind je tips over hoe jij je buren enthousiast maakt om mee te doen. Het is ook goed om de pers uit te nodigen om een stukje over de actie te schrijven.

Dit zit er in de toolkit:

Toolkit afbeelding
Veilig Verkeer Nederland stickeractie

Toolkit

Uw gegevens
Mogen we je nog wat vragen?

VVN Stickeractie

Met de stickeractie breng je op een verrassende manier de maximumsnelheid in jouw straat onder de aandacht. Deel 15, 30, 50 of 60 km-stickers uit in je buurt en plak ze op jullie kliko's. 

Veilig Verkeer Nederland klikosticker